Πλεύρης για την επίθεση με γιαούρτια: «Ο 8χρονος γιος μου έβαλε τα κλάματα»

Πλεύρης

Περιέγραψε το περιστατικό με λεπτομέρεια

Δηλώσεις για την επίθεση με γιαούρτια που δέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Πετράλωνα έκανε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης περιέγραψε το περιστατικό, τονίζοντας πως τα παιδιά του τρόμαξαν και η πράξη θα έπρεπε να είναι κατακριτέα από όλα τα κόμματα, κάτι που δεν έγινε.

«Την Κυριακή ήμουν με την οικογένειά μου, δεν ήμουν σε κάποια πολιτική εκδήλωση, όχι ότι αυτό θα δικαιολογούσε μια τέτοια ενέργεια. Με την σύζυγό μου και τα δύο παιδιά μας, 8 και 13 ετών, ήμασταν στα Πετράλωνα και επειδή ήμουν με την οικογένειά μου επιθυμούσα η ασφάλεια να βρίσκεται διακριτικά πιο πέρα. Κακώς πίστευα ότι η οικογένεια παραμένει κάτι που είναι εκτός οποιασδήποτε αντιπαράθεσης.

Εκεί που τρώγαμε, τελείως απρόκλητα επιτέθηκε ένας που έφτασε ακριβώς δίπλα μου και έριξε ένα μεγάλο γιαούρτι αλλά και άλλο περιεχόμενο με μια σακούλα. Την χτύπησε στο μάτι μου και πέτυχε και τα δυο μου παιδιά και την γυναίκα μου με το γιαούρτι και τράπηκε σε φυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real Fm 97,8.

«Αυτό είναι απόλυτα προκλητικό. Η κάθε πράξη βίας πρέπει να καταδικάζεται, πόσο μάλλον όταν στόχος δεν είναι ο πολιτικός, αλλά η γυναίκα και τα παιδιά του. Στοχοποιείται η οικογένειά μου δηλαδή επειδή κάποιος έχει ιδεολογικές διαφορές μαζί μου» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας. «Το να προσπαθώ να εξηγήσω στον 8χρονο γιο μου, που έβαλε τα κλάματα, είναι εξοργιστικό» σχολίασε. «Φορούσε σκούφο και είχε μάσκα χειρουργική. Δεν μπορούσες να δεις το πρόσωπό του», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: «Ολα έγιναν για ένα αγόρι», λέει η μητέρα της 13χρονης για το σβήσιμο του τσιγάρου

«Ασχέτως αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, θεωρούσα ότι θα γίνει αντικείμενο καταδίκης από όλα τα κόμματα αμέσως, αυτονόητα. Και βλέπω μία ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη, που ήταν η μοναδική κίνηση από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που έβγαλε ανακοίνωση έπειτα από ένα 24ώρο. Η ανακοίνωση είναι γενική και αόριστη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιαπραγμάτευτα κατά της βίας. Γενικώς και αορίστως… Και ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι αυτά δεν πρέπει να γίνονται γιατί μετατρέπουν τον θύτη σε θύμα», επεσήμανε.

«Το ΠΑΣΟΚ δε, δεν έβγαλε ανακοίνωση. Ο κ. Λοβέρδος έκανε μια ξεκάθαρη ανάρτηση από τα εκλεγμένα στελέχη. Αυτό δείχνει ότι πάμε σε μια τοξικότητα. Αν σε τέτοια θέματα που είναι θύματα τα παιδιά ενός πολιτικού, που βλέπουν τον πατέρα τους να δέχεται επίθεση, να τον γιαουρτώνουν, να δέχονται τα ίδια γιαούρτια, και δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι το καταδικάζουμε και συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά, βλέπω ότι κάποιοι επιδιώκουν την τοξικότητα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.