Πτώση καναντέρ στην Κάρυστο: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά

Κάρυστος καναντέρ

Ευγενική η χειρονομία

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μοιραίου καναντέρ στην Κάρυστο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε σήμερα (277/7) ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα υιοθετήσει το παιδί που θα γεννήσει η χήρα του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, του κυβερνήτη του μοιραίου καναντέρ που κατέπεσε στην Κάρυστο.

Μεταξύ άλλων, η Βουλή θα ενισχύει οικονομικά τη σύζυγο του Χρήστου Μουλά, μέχρι το παιδί της ίδιας και του αδικοχαμένου Σμηναγού να φτάσει στην ηλικία των 25 ετών, καθώς, όπως ορίζει το καταστατικό, η υιοθεσία των τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος ισχύει μέχρι το παιδί να φτάσει τα 25 του χρόνια.

Το κονδύλι φτάνει συνολικά τις 700.000 το χρόνο για όλα τα παιδιά. Πρόκειται για μια πάγια τακτική, η οποία ισχύει από το 1978. Ο 34χρονος, με καταγωγή από το Γαβαλοχώρι στον Αποκόρωνα, στα Χανιά της Κρήτης, ήταν παντρεμένος και η σύντροφός του είναι τριών μηνών έγκυος. Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη, όταν το μοιραίο Canadair συνετρίβη στην Κάρυστο.

Διαβάστε επίσης  Με 158 "ναι" ψηφίστηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

Πηγή: newsit.gr