Σκληρή απάντηση της Αθήνας στον Κροάτη πρόεδρο – “Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου”

Τσαβούσογλου ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τις δηλώσεις του για τους Κροάτες Χούλιγκαν που προφυλακίστηκαν

Η Αθήνα με την σειρά της έδωσε σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Κροάτη προέδρου Ζόραν Μιλάνοβιτς για τους 101 Κροάτες χούλιγκαν που προφυλακίστηκαν για τα φονικά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Στράτος Ευθυμίου ξεκαθάρισε ότι “από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου”.

Δείτε επίσης: Προκαλεί ξανά ο πρόεδρος της Κροατίας – “Σκόρπισαν στις φυλακές τους οπαδούς της Ντιναμό για να τους χτυπήσουν και να τους βιάσουν”

“Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου. Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά. Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα” επισημαίνεται.

“Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες” κατέληξε ο Έλληνας αξιωματούχος.

Διαβάστε επίσης  Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή των οπαδών Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Πηγή: skai.gr