Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Τουρκία

Στις 13 Μαΐου προγραμματίστηκε η νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα, όπως δήλωσε προ ολίγου από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την αντίδραση της Τουρκίας στην προοπτική της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκιο και το δίκιο της θάλασσας», ενώ συμπλήρωσε πως «μου προκαλεί κι εμένα εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας».

«Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευθήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη, οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας.

Ωστόσο, αυτό δεν μας εμποδίζει από την προοπτική να χτίσουμε μία θετική ατζέντα. Αύριο, για παράδειγμα, θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Υπάρχει ικανοποίηση, καθώς Τούρκοι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτά τα νησιά χωρίς βίζα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης  Μητσοτάκης: "Πάμε να βάλουμε το τρίποντο στις ευρωεκλογές μετά τις νίκες του 2023"

Σχετικά με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τόνισε ότι «το Ιράν πρέπει να απομονωθεί για τη συμπεριφορά του, έναντι του Ισραήλ».