ΣΥΡΙΖΑ: Θέμα ωρών η αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου – Συνεδριάζει η ΠΓ το απόγευμα

Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου

Την πόρτα άνοιξε χθες ο Αντώνης Τζανακόπουλος

Θέμα ωρών είναι η αποχώρηση της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η δεδομένη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνει σήμερα.

Την πόρτα άνοιξε χθες ο Αντώνης Τζανακόπουλος ο οποίος με κείμενο του στο twiiter δηλώνει ότι την αποχώρησή του, μαζί και με άλλα μέλη, από την Οργάνωση Μελών (ΟΜ) Ηνωμένου Βασιλείου. Το απόγεμα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Oι εξελίξεις θα είναι τόσο άμεσες που την απόφασή τους αναμένεται να ανακοινώσουν πριν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του, εν αναμονή της ανακοίνωσης αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, άφησε σαφείς αιχμές, και πήρε αποστάσεις, από την πολιτική που άσκησαν ως υπουργοί, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, την Πέμπτη, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα τελειώσουν όλα» για την ομάδα Αχτσιόγλου, αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Φασουλάς.

Η αποχώρηση θα πραγματοποιηθεί με τη δημοσιοποίηση κειμένου – όπως έκανε και η «Ομπρέλα» – μέσω του οποίου θα εξηγήσουν τους λόγους που οδηγήθηκαν στην έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επόμενο βήμα τη συγκρότηση ΚΟ, με επικεφαλής, όπως λένε πληροφορίες, τον Αλέξη Χαρίτση.

Σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, με μία θεσμική κίνηση θέλει να τεστάρει και να μετρήσει τις αντιδράσεις των στελεχών που πρόκειται να αποχωρήσουν. Θα προτείνει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό όργανο, που θα ονομάζεται «Πολιτικό Κέντρο», επιχειρώντας να κερδίσει πόντους στο «πινγκ πονγκ» επίρριψης ευθυνών.

Αποχώρησαν 90 μέλη από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

Την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανακοίνωσαν με κοινή δήλωση ένας σημαντικός αριθμός μελών του Τομέα Δικαιωμάτων καθώς και η πλειοψηφία της γραμματείας του.

Μεταξύ των αποχωρούντων ο υπεύθυνος του τομέα Πάνος Λάμπρου και η συντονίστρια Βασιλική Κατριβάνου.

Στο κείμενο που μοίρασαν στα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι με την αποχώρησή τους «παύει ουσιαστικά να υπάρχει ο εμβληματικός Τομέας Δικαιωμάτων που τα τελευταία 12 χρόνια είχε σημαντική παρουσία στον χώρο των δικαιωμάτων και της Αριστεράς με εκατοντάδες δράσεις, καμπάνιες αλληλεγγύης, πρωτοβουλίες και ανακοινώσεις». Προεξοφλούν ακόμη: «Την σημερινή δήλωση αποχώρησης αναμένεται να ακολουθήσει κύμα νέων αποχωρήσεων από όλη την χώρα, ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητας, Αναπήρων, κρατουμένων, καθώς και σε πλήθος πρωτοβουλίες του αντιρατσιστικού και του αντιφασιστικού κινήματος».

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε επίσης  Πολάκης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας, δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου"