Θερμό επεισόδιο στη Βουλή – Τασούλας σε Βελόπουλο: “Εχετε εξευτελιστική συμπεριφορά για αρχηγό κόμματος” (BINTEO)

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα (31/8) ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

«Είστε εσείς και τα άλλα κομματίδια της ίδιας ιδεολογικής κατεύθυνσης διακινητές “fake news” λέτε ό,τι σαχλαμάρα μπορεί να πει κανείς κι όταν σας απαντάμε εκνευρίζεστε. Νισάφι πια. Δεν θα είστε στο απυρόβλητο» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο. Στον ισχυρισμό του κ. Βελόπουλου ότι η φωτιά στην Πάρνηθα έσβησε όταν ρίξανε επιβραδυντικό, αναρωτήθηκε:

«Ποιος σας λέει αυτές τις σαχλαμάρες; Επιβραδυντικό χρησιμοποιούν μόνο τα Πεζετέλ και όχι τα ελικόπτερα και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Και έχουν ελάχιστη συνεισφορά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

«Ο πρωθυπουργός λέει σαχλαμάρες και ψέματα…. Είναι ψεκασμένος πρωθυπουργός. Δεν θα αφήσω τον πορφυρογέννητο πρωθυπουργό να μας μιλάει έτσι. Ξέρω ότι αυτά που λέω προσβάλουν τον πρωθυπουργό» είπε o κ. Βελόπουλος, εκνευρισμένος από την κριτική του κ. Μητσοτάκη. Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση, όταν μας προσβάλλουν, θα προσβάλουμε» δήλωσε.

Τότε ο πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε, και απάντησε πως «παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας και του κανονισμού, και μόνος σας παραδεχτήκατε ότι παραβιάσατε τον κανονισμό εν γνώση σας», χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ως απαράδεκτη και εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό. «Μόλις είπατε ότι προσβάλλετε. Ο πρωθυπουργός δεν σας προσέβαλε.

Άσκησε σοβαρή κριτική. Εσείς μόνος σας είπατε τώρα κάτι εξευτελιστικό για εσάς. Προσβάλλετε τον πρωθυπουργό εν γνώση σας. Αυτό είναι παράπτωμα» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο, ο κ. Τασούλας είπε «αφήστε τα αυτά τώρα, προσπαθώ να σας προφυλάξω και συνεχίζετε», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντάει «δεν θέλω νταβατζήδες και προστάτες… Έχω προστάτη την Παναγία, το Χριστό και τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε δε, πως «επειδή παριστάνετε τον γνώστη της ιστορίας, ο πορφυρογέννητος είναι αυτός που γεννήθηκε στην πορφύρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 επί δικτατορίας στο Παρίσι, δεν υπήρχε πορφύρα λοιπόν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρκετά με το χαμηλότατο επίπεδό σας, που μόνος σας το παραδεχθήκατε», με τον Κυριάκο Βελόπουλο να απαντά «κι εγώ στο Παρίσι μεγάλωσα, μην κοιτάτε που ο πατέρας μου ήταν ανθρακωρύχος».

Όταν μάλιστα ολοκλήρωσε την ομιλία του ο κ. Τασούλας του είπε ότι πλέον μεγαλώνουν οι ευθύνες του, καθώς το κόμμα του είναι πλέον πέμπτο σε κοινοβουλευτική δύναμη στη Βουλή, μετά τις εξελίξεις στους «Σπαρτιάτες» και την διαγραφή των τριών βουλευτών του κόμματος του Βασίλη Στίγκα.

«Αυτό κ. Βελόπουλε αυξάνει και τις ευθύνες σας… Σήμερα μας απογοητεύσατε σφόδρα. Μιλάτε για το σύστημα συνεχώς. Για να σας μιλήσω απλά… Βρε άνθρωπέ μου, πού το είδατε το σύστημα;

Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα σύστημα σε αυτή τη χώρα, για να βελτιωθεί. Όλοι τα βάζετε με ένα σύστημα. Πού το είδατε το σύστημα; Προσπαθούμε να κάνουμε τη χώρα ευρωπαϊκή και μιλάτε όλοι για το σύστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Οι δηλώσεις αναλυτικότερα

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση για «τις πρόσφατες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων και τις πρωτοβουλίες που δρομολογεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης» στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ανακρίβεια στις αναφορές που έκανε για τις ελλείψεις επιβραδυντικού υγρού και για την διακίνηση συνωμοσιολογιών περί πυρκαγιών με στόχο την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε ότι «αυτό που καθιστά έναν άνθρωπο επικίνδυνο είναι η άγνοια. «Επιστρέφω στον πρωθυπουργό τις εκφράσεις του για ‘σαχλαμάρες’ και θα πω ότι και σαχλαμάρες λέει αυτός, και είναι ψεύτης».

Διαβάστε επίσης  Με 158 "ναι" ψηφίστηκε στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

Κατέθεσε δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» που ανέφεραν ότι «η φωτιά στην Πάρνηθα έσβησε με επιβραδυντικό υγρό» και ζήτησε απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, «να πείτε στον ψεκασμένο πρωθυπουργό σας, ότι δεν θα λέει εδώ μέσα ψέματα, δεν θα υβρίζει κανένα πολιτικό του αντίπαλο».

«Ο Πρωθυπουργός προκαλεί θλίψη – συνέχισε ο κ. Βελόπουλος – γιατί είναι άσχετος καθώς μπέρδεψε το υγρό αφρού που μπαίνει στα Κανατέρ με το επιβραδυντικό υγρό που παίρνουν άλλα αεροσκάφη». Δέκα αεροπλάνα C-130 αφέθηκαν να μην πετούν, παρατήρησε. «Αυτοί είστε. Και άσχετοι. Και με αλαζονεία και κυρίως προβληματικοί…» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αμφισβήτησε και την αναφορά του πρωθυπουργού ότι «στα καμένα απαγορεύεται να στήνονται ανεμογεννήτριες» λέγοντας: «Πείτε στον κ. Μητσοτάκη πάνω στον Όλυμπο να πάει να περάσει τα ανεμοπτερύγια των 120 μέτρων γιατί ο δρόμος δεν είναι επτά και οκτώ μέτρα που χρειάζεται».

Για αυτό είπε «και υπήρξε ο νόμος που έχετε περάσει για να διευκολύνονται οι ολιγάρχες». Ανέφερε πως υπάρχουν μελέτες που δείχνουν την ζημιά που κάνουν στο περιβάλλον οι ανεμογεννήτριες όπως αυτές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για τις οποίες και κατέθεσε σχετικό υλικό στα Πρακτικά και πρόσθεσε πως «εάν ο κ. πρωθυπουργός θέλει ανεμογεννήτριες, να τις βάλει στο σπίτι του στα Χανιά»

Ο κ. Βελόπουλος, επίσης, αντιτάχθηκε στις προσλήψεις συνοριοφυλάκων αναρωτώμενος: «Τι τους θέλετε, αφού όποιος μπαίνει στην χώρα του δίνετε άσυλο! Τι θέλετε; Να πάρετε 5.000 νέους συνοριοφύλακες για να έχετε 20.000 σταυρούς περισσότερους;». Χαρακτήρισε «παραμύθι» τις αναφορές σε «ακραίες κλιματικές συνθήκες» λέγοντας πως «ο πλανήτης πάντα είχε μεταβολές στο κλίμα. Αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο, γι’ αυτό είχαμε και τους κατακλυσμούς για όσους ξέρουν από Ιστορία» είπε.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης χρέωσε στον κ. Μητσοτάκη ότι «τσουβαλιάζει όλες τις απόψεις για να μιλάει με τους εύκολους της αντιπολίτευσης». Προειδοποίησε πως «με την Ελληνική Λύση δεν θα παίζει κανένας. Παίξτε με τους άλλους, όχι με εμάς. Τελεία, παύλα!».

Χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό «πορφυρογέννητο» υποστηρίζοντας ότι «δεν ανήκει στη ΝΔ, αλλά είναι φιλοξενούμενος στη ΝΔ».

Αντίθετα ο ίδιος, όπως είπε «δουλεύω από μικρό παιδί, είμαι αυτοδημιούργητος, έφτιαξα ένα κόμμα μόνος μου χωρίς να έχω πίσω μου ολιγάρχες […] Προσωπικά τον πρωθυπουργό δεν τον εμπιστευόμουν ποτέ, προσπαθούσα να σεβαστώ την ιδιότητα που φέρει». Είναι «λουσμένος από πάνω έως κάτω με ψέματα και όταν μας προσβάλλει θα του απαντάμε με τον ίδιο τρόπο και εμείς. Τέρμα η πλάκα με την Ελληνική Λύση!».

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρατήρησε στον κ. Βελόπουλο ότι «ο Πρωθυπουργός σας έκανε μια κριτική, δεν σας πρόσβαλε. Εσείς είπατε τώρα ότι προσβάλλετε εν γνώσει σας τον κ. Μητσοτάκη. Αυτό είναι παράπτωμα – σας παραδίδω στην κρίση του Σώματος και του ελληνικού λαού. Νομίζω ότι και εσείς που παριστάνετε τον γνώστη και της γλώσσας και της Ιστορίας, θα πρέπει να καταλαβαίνετε ότι είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά σας και εξευτελιστική για πολιτικό αρχηγό και μην πάτε τώρα να γλιτώσετε με εξυπνάδες.

Μόλις παραδεχθήκατε ότι παραβιάσατε τον Κανονισμό της Βουλής, προσβάλλοντας τον πρωθυπουργό, κάτι που απαγορεύεται. Σας ανακαλώ στην τάξη».

Ο κ. Τασούλας, επίσης πρόσθεσε απευθυνόμενος στον κ. Βελόπουλο ότι «επειδή παρουσιάζεσθε και ως γνώστης της Ιστορίας, θα σας πω ότι ‘πορφυρογέννητος’ είναι αυτός που γεννιέται στην Πορφύρα. Ο Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968, επί δικτατορίας, δεν υπήρχε Πορφύρα για την οικογένεια Μητσοτάκη το 1968». Ο κ. Τασούλας κατέληξε λέγοντας «αρκετά κ. Βελόπουλε με το χαμηλότατο επίπεδό σας».

«Αφήσετε με να αυτομαστιγώνομαι» ανταπάντησε ο Κ. Βελόπουλος. «Δεν θέλω, ούτε προστάτες, ούτε νταβατζίδες. Έχω προστάτη τον Θεό, την Παναγία και τον ελληνικό λαό, όχι εσάς…». Συμπλήρωσε δε, λέγοντας πως «και εγώ στο

Πηγή: skai.gr

Πηγή φωτογραφίας: EUROKINISSI