Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Ερχεται η “Γιορτή Πανσελήνου»

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 20:30, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί και φέτος την επιτυχημένη «Γιορτή της πανσελήνου του καλοκαιριού», την οποία διοργανώνει από το 2017.

Στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, και κάτω από το φως του καλοκαιριάτικου φεγγαριού θα παρουσιασθεί ένα υπέροχο μουσικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα πιο γνωστά τραγούδια από το β’ μισό του 20ού αιώνα, που τραγουδήθηκαν και χορεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, ενώ η διαχρονική αξία τους αγγίζει ακόμη και τη σημερινή νεολαία.

Το φετινό πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στις κορυφαίες επιτυχίες της ντίσκο μουσικής με την ευκαιρία του εορτασμού των 50 χρόνων από την εμφάνιση της μουσικής αυτής που καθιέρωσε τις ντισκοτέκ σε όλο τον πλανήτη. Τα τραγούδια θα προβληθούν σε μεγάλη οθόνη από τα πρωτότυπα βίντεο κλιπ που θα παρουσιάσει από το προσωπικό του αρχείο ο Λευτέρης Κογκαλίδης. Δίπλα στην θάλασσα η χορευτική μουσική και ο χορός θα πρωταγωνιστεί όλο το βράδυ στο τεράστιο πάρτι. Τα περισσότερα από αυτά τα βίντεο κλιπ δεν είχαν προβληθεί τότε από την ελληνική τηλεόραση.

Ο κατάλογος των 20 κορυφαίων τραγουδιών βασίζεται στο περιοδικό Billboard και στο μοναδικό βιβλίο Hot Dance/Disco που περιλαμβάνει τις περισσότερες από 8000 μεγάλες επιτυχίες της ντίσκο από το 1974-2003.

Διαβάστε επίσης  Γιορτή σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου: Σε ποιους να δώσετε ευχές

Η είσοδος αρχίζει στις 6 μ.μ. όπου οι 300 πρώτοι θα βρουν ισάριθμες καρέκλες να τους περιμένουν. Στα προηγούμενα πάρτι η προσέλευση ξεπέρασε τις 5000.

Από 8:00 έως 9:00 μ.μ. θα υπάρχει ζωντανό πρόγραμμα με ζευγάρια σχολής χορού που θα αποδίδουν χορευτικά τις επιτυχίες και με ταλαντούχες τραγουδίστριες. Το δεύτερο μέρος αρχίζει στις 9:00 μ.μ. με την προβολή των βίντεο κλιπ που θα κρατήσει περίπου έως τις 10.30 μ.μ.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Λευτέρης Κογκαλίδης

ΠΛΑΤΕΙΑ

Είσοδος ελεύθερη