Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μνήμη της Επανάστασης- Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί»

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας   Την έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης-Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γεωργίου Κατσίγρα εγκαινίασε το Σάββατο ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση […]

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

 

Την έκθεση «Η Μνήμη της Επανάστασης-Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γεωργίου Κατσίγρα εγκαινίασε το Σάββατο ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση τη χρονιά που πέρασε, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να αφηγηθούμε τον 20ό αιώνα χωρίς να σταθούμε στην Οκτωβριανή Επανάσταση ούτε να αφηγηθούμε και να κατανοήσουμε την ιστορία της Αριστεράς, χωρίς να μιλήσουμε για τις «δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Ο κ. Στρατής τόνισε ότι η Επανάσταση, ως ιδέα και ως συμβάν, εξακολουθεί να εμπνέει. Εξακολουθεί να μας θυμίζει τον αγώνα του ανθρώπου για έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο, εξακολουθεί να θέτει τον ορίζοντα της πολιτικής μας επιθυμίας, τον ορίζοντα της Ουτοπίας.

Διαβάστε επίσης
Λάρισα: Καραμπόλα 6 οχημάτων έξω από το Γενικό Νοσοκομείο

Αναφερόμενος στην έκθεση, ο Υφυπουργός επισήμανε ότι συνεχίζει το ταξίδι της, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, στη Λάρισα, σε μία από τις σημαντικότερες πινακοθήκες της ελληνικής περιφέρειας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η έκθεση διαρκώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται με νέα έργα και καλλιτέχνες, ενσωματώνοντας τα έργα 17 Θεσσαλών εικαστικών.

Κλείνοντας, ο κ. Στρατής τόνισε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βρίσκεται πάντα δίπλα σε τέτοιες πολύτιμες πρωτοβουλίες, με στόχο τη στήριξη της ζωντανής Τέχνης και την ενίσχυση του πολιτισμού σε ολόκληρη τη χώρα, με έμφαση στην περιφέρεια.