Σύντομα στη διάθεση του κοινού το Threads – Πως συνδέεται με το Instagram

κινητό λάπτοπ

Ετσι θα λειτουργεί το “Twitter” της Meta

Πολύ σύντομα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 6 Ιουλίου, η Meta πρόκειται να λανσάρει την εφαρμογή Threds, η οποία θα γίνει ο No1 αντίπαλος του Twitter.

Η καθόλου καλή εβδομάδα του Twitter μόλις χειροτέρεψε. Ενώ ο Έλον Μασκ ήταν απασχολημένος με την τοποθέτηση ορίων στον αριθμό των tweets που μπορούν πλέον να βλέπουν οι χρήστες κάθε μέρα, η Meta προετοίμαζε αθόρυβα την επικείμενη κυκλοφορία του νέου ανταγωνιστή του Twitter που ονομάζεται Threads. Άλλωστε, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ επιθυμούσε εδώ και καιρό να εκτοπίσει το Twitter, το οποίο παραμένει το κυρίαρχο μέσο για διεξαγωγή δημόσιας συζήτησης στο διαδίκτυο.

Τη Δευτέρα, η εταιρεία του, η Meta, η οποία κατέχει το Facebook, το Instagram και το WhatsApp, ανακοίνωσε τη νέα εφαρμογή που στοχεύει να αποτελέσει το «θάνατο» του Twitter. H εφαρμογή, που ονομάζεται Threads και συνδέεται με το Instagram, εμφανίστηκε στο κατάστημα ηλεκτρονικών εφαρμογών της Apple ώστε οι χρήστες του να το «κατεβάσουν» την Πέμπτη, που θα κυκλοφορήσει.

Τι είναι τελικά το Threads

Είναι το «Twitter» της Meta, για το οποίο φημολογείται ότι η εταιρεία εργάζεται εδώ και μήνες.

Η επίσημη περιγραφή της Meta για την εφαρμογή είναι η εξής: «Το Threads είναι το ”μέρος” όπου οι κοινότητες συναντιούνται για να συζητήσουν τα πάντα, από τα θέματα που σας ενδιαφέρουν σήμερα μέχρι το τι θα είναι trending αύριο. Ό,τι κι αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να μπείτε και να συνδεθείτε άμεσα με άτομα που αγαπούν τα ίδια πράγματα ή να δημιουργήσετε ένα δικό σας πιστό κοινό για να μοιραστείτε τις ιδέες, τις απόψεις και τη δημιουργικότητά σας με τον κόσμο».

Φαίνεται λοιπόν, να μοιάζει σε αρκετά σημεία με το Twitter, με έμφαση στις δημόσιες συζητήσεις, με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν άτομα που ήδη ακολουθούν στο Instagram.

Η κίνηση του Ζούκερμπεργκ άλλωστε, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου ο Έλον Μασκ επέβαλε περιορισμούς στον αριθμό των tweets που θα μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες όταν χρησιμοποιούν το Twitter, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στη χρήση της πλατφόρμας και απογοήτευσε την πλειοψηφία των χρηστών.

Threads εφαρμογή Meta

Η σύνδεση με το Instagram

Το Threads επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στο Instagram και να ακολουθήσουν γρήγορα όλους τους ανθρώπους στο Threads που ήδη ακολουθούν στο Instagram.

Η Meta πιθανότατα επέλεξε αυτή τη διαδρομή προκειμένου να αυξήσει γρήγορα τη βάση χρηστών της εφαρμογής και σκέφτηκε ότι αν ακολουθεί ένας χρήση της ήδη κάποιον στο Instagram, πιθανότατα θα θέλει να αλληλοεπιδράσει μαζί του και στο Threads.

Και όπως το Twitter έχει τα tweets, οι αναρτήσεις στο Threads λέγονται… threads.

Όσο για το πώς είναι η εφαρμογή αυτή, φαίνεται πως μοιάζει πολύ με το Twitter. Ο χρήστης βλέπει την ανάρτηση και από κάτω υπάρχει ένα κουμπί για like, σχόλιο και rethread (όπως το retweet). Μπορεί κανείς επίσης να ορίσει επίπεδα απορρήτου σε ένα hread που δημοσιεύει, ώστε να μπορεί να το δει οποιοσδήποτε ή μόνο τα άτομα που ακολουθεί.

Τι σημαίνει η δημιουργία του για το Twitter;

Στο παραπάνω ερώτημα, η απάντηση είναι πιθανότατα όχι. Τουλάχιστον όχι βραχυπρόθεσμα. Αλλά το Threads αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το Twitter από τότε που ανέλαβε ο Μασκ. Σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές λύσεις του Twitter, όπως το Bluesky και το Post, το Threads έχει τη δύναμη μιας μεγάλης και καλά χρηματοδοτημένης ομάδας μηχανικών πίσω του.

Και δεδομένου ότι στηρίζεται στο Instagram, ο αριθμός των χρηστών του Threads θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε εκατομμύρια μέσα σε λίγες εβδομάδες, γεγονός που θα μπορούσε να φέρει ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην πλατφόρμα – και να δώσει στους χρήστες που έχουν βαρεθεί τους αυξανόμενους περιορισμούς και τα σφάλματα του Twitter, να… πάνε κάπου αλλού.

Πως το “κατεβάζει” κανείς

Όταν το Threads κυκλοφορήσει, θα μπορεί κανείς να το κατεβάσεις για iPhone εδώ. Η εφαρμογή αναμένεται επίσης να είναι διαθέσιμη για Android, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει δημόσια καταχώριση του Threads στο κατάστημα Google Play.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι και άλλες πλατφόρμες προσπάθησαν στο παρελθόν να κεφαλαιοποιήσουν τις αδυναμίες του Twitter, όπως το Tumblr, το Nostr, το Spill, το Mastodon and το Bluesky, αλλά δεν διέθεταν το εκτόπισμα της Meta (πάνω από 3 δισ. χρήστες).

Πηγή φωτό: pixabay