Ανατριχίλα! «Μόνο οι ελεύθερες ψυχές, κρατάνε ελεύθερες πατρίδες»- Το μήνυμα του Σμηναγού της Ομάδας «ΖΕΥΣ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέλαση Θεσσαλονίκη F16

Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου που έστειλε από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα

Τις εντυπώσεις στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση «έκλεψε» με την επίδειξη του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της ομάδας ΖΕΥΣ, ο σμηναγός Χρήστος Πάρις Χαρίτος!

Ο πιλότος, που εκπαιδεύτηκε για τον σκοπό αυτό, έχοντας πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16, έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης προς όλους τους Ελληνες απανταχού της γης, κάνοντας παράλληλα εντυπωσιακούς ελιγμούς.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Μόνο οι ελεύθερες ψυχές κρατάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμή και δόξα σε εκείνους που θυσιάστηκαν στη μάχη για την ελευθερία. Χρόνια πολλά» ήταν το μήνυμα του Σμηναγού Χρήστου Πάρι Χαρίτου.

μαχητικά αεροσκάφη 28η Οκτωβρίου

Από την εξέδρα των επισήμων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ενοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Αφηγητής της παρουσίασης της ομάδας ΖΕΥΣ ήταν ο Σμηναγός Παναγιώτης Σεϊμένογλου. Η διέλευση σε χαμηλότερο ύψος ενώπιον των θεατών ήταν αφιερωμένη σε όσους έχουν δώσει τη ζωή τους για την προάσπιση της πατρίδας μας αλλά και στις οικογένειες συναδέλφων που «έφυγαν» εν ώρα καθήκοντος.

Δείτε επίσης: Συγκίνηση και υπερηφάνεια στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του το F16

Ενα λιγνό και ευέλικτο μαχητικό αεροσκάφος εμφανίστηκε από το βάθος του ορίζοντα και «τράνταξε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης με τον εντυπωσιακό του θόρυβο. Το Viper της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ξεσήκωσε τον κόσμο και προκάλεσε το χειροκρότημά του.

Με μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, το F-16 ανέβηκε κατακόρυφα προς τον ουρανό και οι «κεραυνοί» του… έπεσαν στην πόλη! Το «ελαφρύ μαχητικό πολλαπλών ρόλων» σε σχήμα του βέλους «χόρεψε» στον αέρα και εντυπωσίασε το κοινό!

Ποιος είναι ο πιλότος του F16

O Σμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος θα είναι ο πιλότος που θα «σκίσει» φέτος τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006. Το 2012, τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΜΕΑΕ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Από το 2013 υπηρετεί στην 340 Μοίρα. Έχει περισσότερες από 1600 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1200 είναι σε αεροσκάφη F-16.

Χαρίτος ιπτάμενος ομάδα Ζευς F16, πιλότος σμηναγός Θεσσαλονίκη παρέλαση 28η Οκτωβρίου μαχητικό

Ποια είναι η ομάδα «ΖΕΥΣ»

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς” (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+.