Αγγελούδης προς UEFA για την αστυνομική βία προς τους φίλους του ΠΑΟΚ: «Να αποδοθούν ευθύνες»

ΠΑΟΚ Κλαμπ Μπριζ

Εστειλε επιστολή στον Αλεξάντερ Τσεφερίν

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο της Κλαμπ Μπριζ ανάμεσα στην βελγική αστυνομία και σε φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην πόλη για να παρακολουθήσουν την μεγάλη αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Conference League.

Στην επιστολή του ο κ. Αγγελούδης καταγγέλλει τη στάση των βελγικών αρχών, οι οποίες, όπως αναφέρει, «επιτέθηκαν σε οικογενειάρχες, μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου, αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, συλλαμβάνοντας και αφήνοντας εκτός αγώνα ανθρώπους που είχαν νόμιμο δικαίωμα».

«Για εμάς στον δήμο Θεσσαλονίκης, η ασφάλεια των οπαδών της Club Brugge που θα επισκεφθούν αυτές τις μέρες την πόλη μας, είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέλημά μας είναι να εκτονώνουμε και να επιλύουμε προβλήματα, αντί να δημιουργούμε μεγαλύτερα» αναφέρει ο Στέλιος Αγγελούδης στην επιστολή του.

«Θα θέλαμε ωστόσο να σας εφιστήσουμε την προσοχή, να ζητήσετε και να αξιολογήσετε προσεκτικά τις καταγγελίες των φιλάθλων του ΠΑΟΚ, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ευκαιρία γιορτής και ανταλλαγής εμπειριών και όχι οι φίλαθλοι εκ προοιμίου εγκληματίες. Θεωρούμε αυτονόητο πως θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, για όσα διαδραματίστηκαν στο Βέλγιο, εις βάρος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ», καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης  ΠΑΟΚ: Η ευρωπαϊκή λίστα για τα παιχνίδια με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα