Αποδυναμώνεται η ασφάλεια των πολιτών στη δυτική Θεσσαλονίκη – Με κοινό περιπολικό Ωραιόκαστρο και Σίνδος

Περιπολικό Αστυνομία

Μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών

Σοβαρό ζήτημα ασφάλειας των πολιτών στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης προκαλείται εξαιτίας της νέας απόφασης που τέθηκε σε εφαρμογή.

Συγκεκριμένα, από χθες οι περιοχές που καλύπτονται από τα αστυνομικά τμήματα Ωραιοκάστρου και Σίνδου θα έχουν από ένα κοινό περιπολικό ανά βάρδια. Με το προηγούμενο καθεστώς, κάθε τμήμα έβγαζε ένα όχημα που κάλυπτε την περιοχή αρμοδιότητάς του. Πλέον, το κοινό πλήρωμα του περιπολικού θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις κλήσεις των πολιτών και στις δύο περιοχές.

Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, το ίδιο και οι ανάγκες. Το ΑΤ Ωραιοκάστρου καλύπτει μεταξύ άλλων Ωραιόκαστρο, Παλαιόκαστρο, Λητή, Δρυμό, Μελισσοχώρι, Μονόλοφο, Μεσαίο, Πεντάλοφο και Βιομηχανική Περιοχή Ωραιοκάστρου. Το ΑΤ Σίνδου έχει υπό την επίβλεψή του μεταξύ άλλων Σίνδο, Διαβατά και Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου.

Οπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για μεγάλες περιοχές με αυξημένες αρμοδιότητες και με υψηλές ανάγκες για προστασία. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, που ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, μειώνεται δραματικά ενώ και οι αστυνομικοί θα κληθούν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με την αντίστοιχη καθυστέρηση στην ανταπόκριση των κλήσεων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Εσπασαν την τζαμαρία και άρπαξαν από κατάστημα κινητά τηλέφωνα αξίας 80000 ευρώ (ΦΩΤΟ)