Beyond 2023: Εγκαινιάστηκε η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας στη ΔΕΘ (ΦΩΤΟ)

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ

Θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Μαΐου

Η Beyond είναι ένα μεγάλο γεγονός που καθιστά τη Θεσσαλονίκη αυτό που μπορεί και πρέπει να είναι: το επίκεντρο. Με τις φράσεις αυτές εγκαινίασε απόψε την έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Τόνισε δε πως είναι μια έκθεση για το μέλλον, για το πώς ονειρευόμαστε την Ελλάδα. Αναφερόμενος μάλιστα στη Θεσσαλονίκη σημείωσε πως το ταλέντο που βρήκαν οι πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες ήρθαν να επενδύσουν στην πόλη ήταν πρωτοφανές.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Αδωνις Γεωργιάδης

Την ικανοποίησή του για την παρουσία του σε μία έκθεση που κάνει αυτό που λέει το όνομά της, δίνει τρόπους για να επεκτείνουμε τα όριά μας εξέφρασε από το βήμα των εγκαινίων της Beyond ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας, χαρακτηρίζοντας τη διοργάνωση έναν σημαντικό θεσμό που μπορεί να προσφέρει πολλά.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Στέλιος Πέτσας

Η Beyond δείχνει τον δρόμο και με εξωστρέφεια και δυναμισμό θα συνεχίσει να διευρύνει το δίκτυο των συνομιλητών της, όπως
ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Σταύρος Καλαφάτης.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Σταύρος Καλαφάτης

Έκθεση-σταθμό για την Κεντρική Μακεδονία χαρακτήρισε τη Beyond ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που «βρέθηκε» στα εγκαίνια διαδικτυακά. «Η καρδιά της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών θα χτυπούν αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία» ανέφερε.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Απόστολος Τζιτζικώστας

Τη διαπίστωσή του πως η φετινή Beyond ξεπερνά τις προηγούμενες διοργανώσεις διατύπωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας μάλιστα πως η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στο μέλλον.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Κωνσταντίνος Ζέρβας

Η ψηφιοποίηση των περιφερειών πρέπει να είναι προτεραιότητα σε κάθε εθνικό σχέδιο, καθώς ψηφιακή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει χωρίς ενεργό ρόλο της αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, κα Μαρία Κουρή.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Μαρία Κουρή

Τη μεγάλη βαρύτητα της Beyond υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Βαρδακώστας, αναφερόμενος παράλληλα στον στόχο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για έναν κόμβο καινοτομίας στην περιοχή της.

Στην ανάγκη ψηφιοποίησης όλων των δήμων της χώρας και δη των περιφερειακών, αναφέρθηκε ο α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Λάζαρος Κυρίζογλου

Θέλουμε μια παγκόσμια έκθεση και θα το πετύχουμε με τη στήριξη και της Πολιτείας, τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΣΕΠΕ, κα Παναγιώτα Παπαρίδου, αναφερόμενη στη Beyond.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Παναγιώτα Παπαρίδου

Έλλειπε μια τέτοια έκθεση, έγινε όμως πραγματικότητα και θέλουμε να τη δούμε πραγματικά διεθνή, να βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, κ. Θεόφιλος Μυλωνάς.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Θεόφιλος Μυλωνάς

Μοιραστήκαμε το όραμα για τη Beyond και διαπιστώνουμε πως κάθε χρόνο η έκθεση βελτιώνεται, τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕ, κ. Μάνος Μακρομάλλης.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Μάνος Μακρομάλλης

Σύμφωνη με τους στόχους της Beyond στην προώθηση της καινοτομίας είναι η Intracom Telecom –χρυσός χορηγός της έκθεσης- όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αναστάσιος Δημόπουλος.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Αναστάσιος Δημόπουλος

Από την πλευρά του ο head of smart solutions της Mytilineos Energy and Metals –επίσης χρυσού χορηγού- κ. Δημήτρης Ορφανός, τόνισε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να αγκαλιάζει τέτοιες πρωτοβουλίες όπως η Beyond με δεδομένο το ενδιαφέρον της για τις νέες τεχνολογίες, την ψηφιοποίηση και τις smart cities.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Δημήτρης Ορφανός

«Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε ένα μεγάλο γεγονός που θα βοηθήσει τη Θεσσαλονίκη να γίνει hub των νέων τεχνολογιών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Τάσος Τζήκας

O δε managing director της Be-Best, κ. Ευάγγελος Χαραλάμπους, τόνισε πως σύντομα η Beyond θα είναι πραγματικά διεθνής, με στόχο να υποδέχεται επισκέπτες από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και όλο τον κόσμο.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Ευάγγελος Χαραλάμπους

Η Beyond πρέπει να είναι στοίχημα όλης της πόλης, η οποία πρέπει να ενεργοποιηθεί για τη στήριξή της, είπε με τη σειρά του ο ιδρυτής της Industry Disruptors Game Changers, κ. Μιχάλης Στάγκος.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ Μιχάλης Στάγκος

Στη Beyond, που θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου, συμμετέχουν περισσότερες από 170 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 29 startups, οι ξένες συμμετοχές προέρχονται από Λουξεμβούργο, Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελβετία, Πολωνία και Κύπρο, δυναμική είναι παρουσία των Περιφερειών, ενώ βασικός πυλώνας της έκθεσης είναι η θεματική «Tech 4 People» (Τεχνολογία για τους Ανθρώπους).

Η Beyond πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη των ΔΕΘ-HELEXPO, Be-Best και Industry Disruptors Game Changers.

εγκαίνια έκθεση Beyond 2023 ΔΕΘ

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο δήμος Θεσσαλονίκης, το υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η Intracom Telecom και η Mytilineos είναι φέτος Χρυσοί Χορηγοί. Χορηγοί είναι η Info Quest Technologies σε συνεργασία με τη Cisco, ενώ υποστηρικτές είναι οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, η Samsung, η Dell Technologies, η Infoteam Software, η Advanced Integrated Communication Ltd και η Diversity Charter.

Η Beyond πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».