Χιονίζει σε Φίλυρο, Χορτιάτη και Ανω Πόλη – Παγωμένοι οι δρόμοι (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε και στη Θεσσαλονίκη η επέλαση του χιονιά με ορισμένες περιοχές της πόλης να “ντύνονται” στα λευκά το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, έχει ξεκινήσει να χιονίζει έντονα στο Φίλυρο και οι χιονονιφάδες που πέφτουν συνθέτουν ένα άκρως χειμωνιάτικο σκηνικό, ενώ επί ποδός βρίσκονται τα αρμόδια οχήματα και ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

Μάλιστα, από το ύψος που κατασκευάζεται το νέο νοσοκομείο μέχρι και το χωριό, ο δρόμος έχει πιάσει ένα λεπτό στρώμα πάγου,

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

Το οδόστρωμα γλιστράει πολύ και οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης, αυτή την ώρα, χιόνι πέφτει και στο Ωραιόκαστρο, τον Χορτιάτη, τα Πεύκα, το Ασβεστοχώρι και το Επταπύργιο στην Ανω Πόλη.

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προγνώσεις, αργά το βράδυ αναμένεται χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωση της ΕΜΥ

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα χιονίσει και στα πεδινά της βόρειας Ελλάδος καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο.

β) Την Κυριακή (21-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23-01-24).

χιόνι Φίλυρο Θεσσαλονίκη

 

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα προβλέπονται:

α. Από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (20-01-24) στην Ήπειρο, την ανατολική Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τις Σποράδες.

β. Την Κυριακή (21-01-24) μέχρι τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία και πιθανώς στις Σποράδες. Από την αρχή της ημέρας μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.