Χωρίς ταξί για τέσσερις ημέρες θα μείνει η Θεσσαλονίκη

ταξί ΙΧ Θεσσαλονίκη ληστεία

Πότε αναμένεται να γίνει η απεργία

Συνεχίζουν να αντιδρούν οι οδηγοί ταξί στο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να προχωρήσουν σε τετραήμερη στάση εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς ταξί από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της απεργίας των εργαζομένων, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται να εκδοθεί σήμερα το απόγευμα.

Η διαμαρτυρία αφορά το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο “φορολογεί τα χαμηλά στρώματα. Είναι ένα οριζόντιο μέτρο που πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από τη διαβούλευση” αναφέρει σε δήλωσή του στο thestival.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης “Ερμής”, Κλήμης Λεοντιάδης. “Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν ακούει κανέναν φορέα και συνεχίζει να έχει το νομοσχέδιο προς ψήφιση” σημειώνει.

Οι οδηγοί ταξί πρόκειται να κλιμακώσουν περαιτέρω τις αντιδράσεις τους με νέες κινητοποιήσεις, εφόσον η κυβέρνηση δεν αποσύρει το φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μεγάλη συγκέντρωση για την 24ωρη απεργία - «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» (ΦΩΤΟ)

Υπενθυμίζεται, ότι στις 22 Νοεμβρίου, οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη είχαν προχωρήσει σε 24ωρη απεργία και σε πορεία με τα επαγγελματικά οχήματά τους μέχρι το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Πηγή: thestival.gr