Δίκη Καμπανού: “Εγώ μαχαίρωσα τον Aλκη”, oμολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος

δικαστήρια δικαστική αίθουσα

Τι κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Ο δεύτερος κατηγορούμενος για την δολοφονία του Αλκη Καμπανού ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον 19χρονο κατά την κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, ήταν ο συνοδηγός του πρώτου από τα τρία οχήματα που έφθασαν στο σημείο στην Θεσσαλονίκη και ομολόγησε ότι ήταν εκείνος που χτύπησε με μαχαίρι το δεξί πόδι του Καμπανού, με αποτέλεσμα την τρώση της μηριαίας αρτηρίας που οδήγησε και στον θάνατό του.

Δείτε επίσης: Δίκη Καμπανού: Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για την δολοφονική επίθεση

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησα τον Άλκη στο πόδι. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του και να μην βρίσκεται εκεί που είναι. Θέλω οι γονείς να γνωρίζουν την αλήθεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κατηγορούμενος.

«Έχω παραδεχτεί από την αρχή την συμμετοχή μου στην επίθεση, μέσα από την φυλακή συνειδητοποίησα το κακό που προξένησα σε όλο το συμβάν. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους γονείς και την αδελφή του Άλκη. Δεν ξέρω πως το έχω αντιμετωπίσει τόσο καιρό. Μακάρι να είχα πάρει εγώ την θέση του» κατέθεσε ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Διαβάστε επίσης  Ελεύθερος μέχρι την δίκη ο «παλαιοχριστιανός» από την Κορινθία

Σητη συνέχεια πρόσθεσε: «Ηταν σαν μια φευγαλέα σκιά που ακόμη δεν θυμάμαι καλά. Παρακολουθώντας όμως όλο το δικαστήριο, τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες συνειδητοποίησα ακούγοντας όλη την διαδικασία πως εγώ τον χτύπησα. Μόλις έμαθα την επόμενη μέρα ότι “έφυγε” ένα παιδί, σοκαρίστηκα. Τρομοκρατήθηκα. Πρέπει και θέλω οι γονείς του να ξέρουν την αλήθεια. Έχω ακόμη τις αμφιβολίες μου αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές, μέσα από την φωτογραφία κατάλαβα ότι το χτύπημα ήταν από το δικό μου μαχαίρι. Θέλω να γυρίσω τον χρόνο πίσω, να μην γινόταν ποτέ όλο αυτό. Είμαι σίγουρος για το χτύπημα και αυτή είναι η αλήθεια».