ΕΛ.ΑΣ: Μπαράζ ελέγχων στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθησαν 16 άτομα

Μαζικές συλλήψεις πραγματοποίησε η Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ειδικών δράσεων.

Ειδικότερα στη σύλληψη 16 ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Στην αυτόφωρη σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων, σε διάφορες περιοχές του Νομού, προχώρησαν αστυνομικοί υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

– (4) άτομα για περιπτώσεις κλοπών.

– (8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών. Μεταξύ αυτών και 31χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη στο κέντρο της πόλης απόαστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης καθώς κατείχε μικροδέμα κάνναβης βάρους (19,5) γραμμαρίων, (28) ναρκωτικά δισκία και ένα σπρέι πιπεριού.

– (2) άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 42χρονου ημεδαπού από δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν (4) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 38 μηνών για κλοπή κατά συρροή, παράνομη υλοτομία και απείθεια, πλαστογραφία και απάτη από κοινού και απάτη.

– (2) άτομα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν 30χρονη ημεδαπή,ιδιοκτήτρια, και 60χρονη ημεδαπή, προσωρινά υπεύθυνη, καθώς έπειτα από έρευνα που έγινε σε κατάστημα – αναψυκτήριο στην περιοχή της Ξηροκρήνης, βρέθηκαν (151) πακέτα τσιγάρα τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης. Κατασχέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των (1.850) ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Διαβάστε επίσης  Στη φυλακή οι τρομοκράτες που θα επιτίθονταν σε εβραϊκή συναγωγή στου Ψυρρή

Επιπλέον, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος (5) ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί) καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα τον Ιούλιο του 2021, κατά την πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω αγγελίας, με το πρόσχημα ότι υφίσταται πρόβλημα κατά την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων για την αγορά, κατάφεραν να αποσπάσουν τους τραπεζικούς κωδικούς από 2 ημεδαπούς και να μεταφέρουν από τους λογαριασμούς των παθόντων σε έτερους λογαριασμούς (12.900) ευρώ.

Οι συλληφθέντες καθώς και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλούν αρμοδίως”.