ΕΛ.ΑΣ: Χειροπέδες σε επτά άτομα για ηχορύπανση στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση της αστυνομίας 

Στη σύλληψη επτά ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές Θεσσαλονίκης, όπου μετά από έλεγχο για την ηχορύπανση.

Πιο συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, μηχανήματα παραγωγής ήχου η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Η αυξημένη πληθυσμιακή συγκέντρωση στις πόλεις και η άσκηση ορισμένων δραστηριοτήτων, έχει αναπόφευκτα υποβαθμίσει, ποικιλοτρόπως, το αστικό περιβάλλον αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών, εισάγοντας ως σοβαρή ενόχληση, τον θόρυβο.

Με στόχο, λοιπόν, τη μείωση της στάθμης θορύβων, μεικτό κλιμάκιο ελέγχων καταστημάτων αποτελούμενο από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης ενεργούν ηχομετρήσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι έλεγχοι είναι συστηματικοί, διενεργούνται καθ΄όλο το 24ωρο και σε εβδομαδιαία βάση.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, κατά το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι λειτουργούσαν σε ισάριθμα καταστήματα, μηχανήματα παραγωγής ήχου η ηχοστάθμη των οποίων ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο, με αποτέλεσμα να διατρέχει κίνδυνο η δημόσια υγεία των πελατών και να διαταράσσεται η κοινή ησυχία των περιοίκων.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: 48χρονος ωθούσε σε επετεία τη νύφη, τα εγγόνια του και τη σύζυγό του 

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.