Κινητοποίηση δικηγόρων στην Θεσσαλονίκη: Αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη δικηγόροι

Συγκέντρωση και πορεία στο ΥΜΑΘ

Οι δικηγόροι στην Θεσσαλονίκη απέχουν και αυτήν την εβδομάδα από τις δικαστικές αίθουσες, καθώς αντιδρούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Έτσι, σήμερα οι δικηγόροι στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Διοικητήριο.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία έξω από το ΥΜΑΘ – “Κάτω το φορολογικό έκτρωμα”

Κρατώντας πανό που έγραφε «Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο», οι δικηγόροι – που βρίσκονται εδώ και μέρες σε αποχή από τα καθήκοντά τους- ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου το οποίο χαρακτηρίζουν «άδικο», καθώς, όπως λένε, «έρχεται να φορολογήσει εισοδήματα που δεν υπάρχουν».

Θεσσαλονίκη δικηγόροι

«Πρόκειται για ένα ζήτημα αξιοπρέπειας, τιμής και διαβίωσης για δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες και θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους να αποτρέψουμε την ψήφισή του» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγους Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) Δημήτρης Φινοκαλιώτης. Προανήγγειλε δε, τρόπους αντίδρασης του κλάδου ακόμη και μετά την ψήφισή του. «Δεν θα αφήσουμε έτσι απλά να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, ακόμη και μετά θα βρούμε κατάλληλους τρόπους να αντιδράσουμε», σημείωσε ο κ. Φινοκαλιώτης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μπαράζ κινητοποιήσεων για τον ένα χρόνο από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Θεσσαλονίκη δικηγόροι

Από την πλευρά του, για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες, έκανε λόγο ο α’ αντιπρόεδρος του ΔΣΘ, Γιάννης Στεφάνου. «Δεν θα δεχθούμε την λογική της κυβέρνησης που το “περνάει” με το “έτσι θέλω” ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίας και οδηγεί μεγάλη μερίδα αυτών σε κλείσιμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Θεσσαλονίκη δικηγόροι

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi