Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη: Ολο και αυξάνεται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων – Εντοπίστηκαν 439

Θεσσαλονίκη Λευκός Πύργος

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Κορονοϊός: Εγινε γνωστή το απόγευμα της Τρίτης (12/10) η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων.

Κορονοϊός: Οπως ανακοινώθηκε, στην Θεσσαλονίκη τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 439 νέα κρούσματα.

Αναλυτικά:

πίνακας

Κορονοϊός – Παγώνη: “Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας”

H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στην τηλεόραση του OPEN εξέφρασε τον προβληματισμό της για τη χαλάρωση των μέτρων για τους εμβολιασμένους στην εστίαση και τη διασκέδαση.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στην έξαρση της γρίπης που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και στη χώρα μας, ενώ διατύπωσε ενστάσεις για τη διενέργεια των παρελάσεων.

Ανησυχία για τη χαλάρωση των μέτρων

«Μακάρι όλοι αυτοί που μπαίνουν στα μαγαζιά να είναι εμβολιασμένοι. Υπάρχει και ένα παράθυρο 10% ένας εμβολιασμένος να είναι ασυμπτωματικός και να μεταδώσει. Εύχομαι ότι θα πάει καλά και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Μετά από 19 μήνες ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει και έχει αποκτήσει και εμπειρία», είπε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη με αφορμή τις περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους στην εστίαση και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα για επιτάχυνση των εμβολιασμών:

«Έχουμε σταματήσει στο 59,7% ποσοστό εμβολιασμού. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Συγκεκριμένες ομάδες σε συγκεκριμένες πόλεις δεν εμβολιάζονται. Έχουμε χαλαρώσει αρκετά και δεύτερον αυτό που έχει σημασία – το 8% είναι αρνητές δεν ασχολούμαστε – αλλά οι υπόλοιποι φοβούνται, πρέπει να πάμε πόρτα – πόρτα με συνεργεία εμβολιασμού».

Διαβάστε επίσης
Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορα της στη νέα μετάλλαξη η Ευρώπη - Τέλος οι πτήσεις από Νότια Αφρική

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ξεκινήσει περί έξαρσης της εποχικής γρίπης λόγω χαλάρωσης των περιορισμών για τον κορονοϊό, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως «δεν έχουμε περιθώριο, έρχεται η γρίπη. Δεκέμβρη, Ιανουάριο, Φεβρουάριο που είναι η έξαρση της γρίπης δεν θα είναι οι συνθήκες όπως και πέρυσι, πέρυσι φορούσαμε όλοι μάσκες. Θα υπάρχουν κρούσματα και από την γρίπη και από τον κορονοϊό», σημείωσε.

Τι είπε για τις παρελάσεις

Αναφορικά με το αν πρέπει να πραγματοποιηθούν παρελάσεις, η κ. Παγώνη επεσήμανε πως στις «κόκκινες» περιοχές θα πρέπει να γίνουν μόνο στρατιωτικές παρελάσεις»: «Ναι, να γίνουν οι παρελάσεις, ξέρεις αν όλοι αυτοί που θα πάνε να δουν τα παιδιά τους είναι εμβολιασμένοι; Δεν μπορείς να πεις στον πατέρα και στη μάνα: δεν θα πας να δεις το παιδί σου. Μόνον στρατιωτικές παρελάσεις θα έπρεπε να γίνουν στις κόκκινες περιοχές.

«Υπάρχουν νοσοκομεία στη Β Ελλάδα που έχουν πολύ πίεση, υπάρχουν κάποια κενά ένα ποσοστό. Οι θάνατοι συνεχίζουν διψήφιοι. Ένα πούλμαν θανάτου… οι παράμετροι παραμένουν γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *