Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος: “Ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος Θεοφάνεια Θεοφάνια δηλώσεις

Μίλησε για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Ο νέος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» με τον Βασίλη Κοντογουλίδη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος αναφέρθηκε στο θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

«Η προσωπική μου θέση σχετικά με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν μπορεί να διαφέρει από την θέση της αγιοτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, έτσι όπως διατυπώθηκε και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, χωρίς αυτό να έχει μια μορφή απαξίωσης προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής ή κάποιες επιλογές αλλά έχει να κάνει με αυτό που Εκκλησία πάντοτε πίστευε, πιστεύει και θα διακηρύσσει. Ότι ο γάμος είναι σχέση ανδρός και γυναικός. Ασφαλώς η πολιτεία οφείλει να επιλύσει κάποια νομικά ζητήματα, που κατά καιρούς ανακύπτουν. Νομίζω ότι τα ζητήματα που αφορούν στη σχέση των δύο ανθρώπων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης. Ο λόγος για τον οποίο προχωρεί η νομοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφύλων ζευγαριών είναι για να δοθεί η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε κάποια από αυτά τα ζευγάρια. Η ΔΙΣ διακήρυξε με σαφήνεια ότι αποτελεί λανθασμένη επιλογή και η Εκκλησία διαφωνεί σε αυτό που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία» ανέφερε ο κ. Φιλόθεος.

Ο ίδιος μίλησε για την απόφασή του στα χρόνια του Γυμνασίου να γίνει ιερέας, για τη σχέση των νέων ανθρώπων με το Θεό, για το Άγιο Όρος, για το μάθημα των θρησκευτικών, για τους Αγίους της εκκλησίας, για τις σχέσεις εκκλησίας κράτους και τη μισθοδοσία των ιερέων, για τον προκάτοχό του κ. Άνθιμο, για τις προτεραιότητες στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά και για την επαφή του με τη μουσική και τις Τέχνες.

Διαβάστε επίσης  "Λατρευτική Εβδομάδα" στην Θεσσαλονίκη με γνωστούς καλλιτέχνες σε σύμπραξη Δήμου κι Εκκλησίας