Παπαγεωργίου: “Τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πρότυπα κοινωνικής προσφοράς”

Γιάννης Παπαγεωργίου

Τι τόνισε ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ο Συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου επισκέφθηκε σήμερα (27/11) τις εγκαταστάσεις του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα ενημερωτικών εθελοντικών δράσεων που υλοποιείται, αλλά και για εκείνες που προγραμματίζονται.

Ο κ. Παπαγεωργίου συνεχάρη τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που αποτελούν, όπως είπε, παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολούθως μετέβη στα γραφεία διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου είχε σειρά επαφών με τον συντονιστή επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποστράτηγο Δημήτρη Καρασαββίδη.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στο Ωραιόκαστρο - Απεγκλωβίστηκαν οι ένοικοι 

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τους τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης της κλιματικής κρίσης.

Μετά το τέλος των δυο συναντήσεων ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε: «Τα στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πρότυπα κοινωνικής προσφοράς, που διακρίνονται για το σεβασμό στην αποστολή τους, καθώς είναι ταγμένα στην υπηρεσία του συνανθρώπου, αλλά και την υψηλού επιπέδου συνεργασία που επιδεικνύουν. Το απέδειξαν στα πύρινα μέτωπα, όπου ο Ερυθρός Σταυρός βρισκόταν διαρκώς στο πλευρό των πυροσβεστών μας. Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους πολίτες, ώστε κανένας να μην αισθάνεται μόνος. Χάρη και στη δική τους πολύτιμη συνεισφορά, ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται. Τους ευχαριστούμε και βρισκόμαστε στο πλευρό τους».