Στα 106 χλμ την ώρα οι ριπές ανέμου στην Θεσσαλονίκη – Δεκάδες οι κλήσεις στην Πυροσβεστική

Θερμαϊκός νερά αέρας κύματα

Πτώσεις δέντρων και προβλήματα ηλεκτροδότησης

Πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σήμερα (18/11) στην Θεσσαλονίκη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι άνεμοι που έπνεαν με ένταση 7-8 μποφόρ προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και προβλήματα ηλεκτροδότησης στην πόλη. Μάλιστα, οι ριπές του ανέμου στην Θεσσαλονίκη έφτασαν κατά διάστημα τα 106 χλμ./ώρα

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 150 κλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ επενέβη σε 82 περιπτώσεις για κοπές δέντρων και σε 19 για αφαιρέσεις αντικείμενων.

Σε πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος καταγράφηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα λόγω των πτώσεων δέντρων και κλαδιών που σε κάποιες περιπτώσεις «έκλεισαν» ακόμη και δρόμους. Οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να λυγίσει στέγαστρο σε βενζινάδικο στη δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι στιγμής τέσσερις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν πραγματοποιήθηκαν- δύο από Αθήνα ακυρώθηκαν κι άλλες δύο (από Μάλτα και Μιλάνο, αντίστοιχα) προσγειώθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο.

Διαβάστε επίσης  Ο καιρός σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Με τις δυνατές ριπές ανέμου και τα κύματα… αναμετράται και το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που είναι αγκυροβολημένο στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. Στο σημείο έπλευσε το ρυμουλκό σκάφος του Λιμενικού προκειμένου να σταθεροποιήσει το «Βέλος».

Μεμονωμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφονται σε περιοχές του δήμου Θέρμης, ανατολικά της Θεσσαλονίκης, λόγω των πτώσεων δέντρων κι άλλων αντικειμένων. Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται επί τόπου για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα.

Εκτός από τους θυελλώδεις ανέμους αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα, καθώς ο υδράργυρος στη Θεσσαλονίκη δεν ξεπέρασε τους 12 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, όπως στο Νυμφαίο και το Πισοδέρι Φλώρινας, αλλά και τη Βασιλίτσα Γρεβενών.