Στάση εργασίας αύριο από τον ΦΣΘ για τον έναν χρόνο από την τραγωδία στα Τέμπη

Λίβανος Θεσσαλονίκη φαρμακεία ΦΣΘ Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης διανομή φαρμάκων

Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης στηρίζουν τους συγγενείς των θυμάτων

Την ανακοίνωση πως αύριο, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έκανε ο ΦΣΘ.

Η στάση εργασίας του ΦΣΘ θα ξεκινήσει στις 11:30 και θα ολοκληρωθεί στις 14:30, ενώ κατά αυτές τις ώρες, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Η ανακοίνωση του ΦΣΘ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΦΣΘ για την στάση εργασίας είναι η εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας για αύριο Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, από τις 11:30 έως τις 14:30, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: “Παραλύει” η χώρα την Τετάρτη – Χωρίς λεωφορεία, τρένα, ταξί και αεροπλάνα

Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών που ζητούν δικαίωση και ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές όλων των Ελλήνων απαιτούν από την πολιτεία να διασφαλίσει με κάθε τρόπο ότι θα αποδοθούν ευθύνες και οι υπαίτιοι της τραγωδίας δεν θα μείνουν ατιμώρητοι.

Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία».

Σε απεργιακό κλοιό θα κινηθεί αύριο ολόκληρη η χώρα, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει μεγάλη απεργία.

Να σημειωθεί, πω η Θεσσαλονίκη θα μείνει χωρίς λεωφορεία, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, την Τετάρτη θα κυκλοφορούν 50 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης, συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ).

Έχουμε όλοι μας χρέος απέναντι στα θύματα, στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς της ανείπωτης τραγωδίας στον σιδηρόδρομο. Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην ξεχαστεί ποτέ. Το έγκλημα των Τεμπών δεν πρέπει και δεν θα αποσιωπηθεί.

Απαίτηση όλων αποτελεί η απόδοση ευθυνών και η αποτροπή επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Την ημέρα αυτής της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα για αποκάλυψη της αλήθειας, της αποτροπής συγκάλυψης ευθυνών και της ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στην συγκοινωνία, της ασφάλειας στην μεταφορά.

• Τονίζουμε ότι την ημέρα της Απεργίας, Τετάρτη 28 Φλεβάρη, θα διαθέσουμε προσωπικό ασφαλείας για την κάλυψη των αναγκών κίνησης 50 λεωφορείων.

• Τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ καθώς και η νυχτερινή γραμμή του αεροδρομίου (1Ν) θα εργαστούν κανονικά».