Στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο Στέφανος Κασσελάκης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε την Εκθεση Κόμικς (COMIC CON) και τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, την Τομεάρχη Πολιτισμού, Κυριακή Μάλαμα, τους Βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά και υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Στην Εκθεση Κόμικς ο κ. Κασσελάκης ενημερώθηκε για τη διοργάνωση, ξεναγήθηκε στους χώρους, συζήτησε με εκθέτες και με επισκέπτες, αρκετοί από τους οποίους φορούσαν κοστούμια των αγαπημένων τους ηρώων, φωτογραφήθηκε μαζί τους κι έπαιξε Air Hockey.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε τη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου όπου τον ξενάγησε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Ηelexpo Τάσος Τζήκας.

Ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε περίπτερα εκδοτικών οίκων, συζήτησε με τους υπεύθυνους των περιπτέρων, πέρασε από το περίπτερο της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπη Μπαρμπουνάκη.

Την ώρα της επίσκεψης ήταν στην Εκθεση ο Γερμανός συγγραφέας Sebastian Fitzek και υπέγραφε βιβλία του. Ο κ. Κασσελάκης τον πλησίασε, συνομίλησαν για λίγο και του ζήτησε να του υπογράψει ένα βιβλίο του.

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδευαν ο σύζυγός του Τάιλερ Μάκμπεθ και η σκυλίτσα τους Φάρλι.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Διεθνή Έκθεση συναντήθηκε τυχαία με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Ο κ. Σχοινάς τον καλωσόρισε στη Θεσσαλονίκη κι όταν ο κ. Κασσελάκης τον ρώτησε πότε θα ξέρουμε αν θα ανανεωθεί η θητεία του στην Κομισιόν ή όχι, του απάντησε “κοντός ψαλμός αλληλούια”.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το βράδυ του Σαββάτου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνομιλήσει με πολίτες μπροστά στο βαν της περιοδείας στον Λευκό Πύργο και θα συνεχίσει με μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Εκεί αναμένεται να ζητήσει τη στήριξη των προοδευτικών πολιτών στις ευρωεκλογές για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει προοδευτική αντιπολίτευση, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στη συμφωνία των Πρεσπών και σε θέματα ακρίβειας, δημόσιας υγείας και παιδείας.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Την επόμενη μέρα, Κυριακή 19 Μαΐου, ο Στ. Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Πλατεία Αγίας Σοφίας) και εν συνεχεία θα συναντηθεί με ποντιακές οργανώσεις.

Κασσελάκης στην Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης