Συνάντηση της Οικολογίας – Πράσινης Λύσης με το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΑΘ

Οικολογία – Πράσινη Λύση

Τι συζητήθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές

Mε τον πρόεδρο του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ Γιώργο Αρχοντόπουλο και τον γραμματέα Γιάννη Μίτζια συναντήθηκε αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης Οικολογία – Πράσινη Λύση απαρτιζόμενη από τον Φίλιππο Γκανούλη Υποψήφιο Περιφερειάρχη και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Αργύρη Γκινούδη και Όλγα Στεφανή.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στον χώρο των Δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, καθώς και η ανάγκη ενίσχυσής τους με όρους οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, με βασικό γνώμονα τη διατήρηση του Δημόσιου και τοπικού χαρακτήρα τους.

Επιπρόσθετα, τέθηκε το ζήτημα των μεγάλων ΣΔΙΤ στον χώρο της ύδρευσης και τον βαθμό που αυτός ο τρόπος κατασκευής των έργων είναι υπέρ του Δημοσίου συμφέροντος. Ακόμη, συζητήθηκε η απομάκρυνση της ΕΥΑΘ από το υπερταμείο ως μια μεγάλη επιτυχία, αποτέλεσμα πολύχρονου αγώνα του σωματείου και της κοινωνίας των πολιτών. Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όπως και στο παρελθόν.

Ο επικεφαλής της Οικολογίας – Πράσινης Λύσης και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Φίλιππος Γκανούλης δήλωσε σχετικά: «Το νερό είναι αδιαπραγμάτευτα δημόσιο κοινωνικό αγαθό, ενώ τα υδάτινα οικοσυστήματα είναι ανεκτίμητα και η προστασία τους απόλυτο προαπαιτούμενο της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της περιφέρειας μας. Η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού δεν τελειώνει σαφώς με την απομάκρυνση της ΕΥΑΘ από το υπερταμείο, αλλά γίνεται πλέον μάχη για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, ιδιαίτερα όταν αυτοί σχετίζονται με την τροφή, την ενέργεια, την υγεία και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Διαβάστε επίσης  Eκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης