Τεράστια τα κύματα του Θερμαϊκού λόγω αέρα – Νερά στα μαγαζιά του Ναυτικού Ομίλου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Θερμαϊκός νερά αέρας κύματα

Μούσκεμα και γεμάτη σκουπίδια η Νέα Παραλία

Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει σήμερα (18/11) στη Θεσσαλονίκη οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και όσο πάει και αυξάνεται η έντασή τους.

Εκτός από τις πτώσεις δέντρων με τις οποίες ασχολείται από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική, οι άνεμοι έχουν προκαλέσει και μεγάλα κύματα στον Θερμαϊκό κόλπο.

Ολόκληρη η Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης είναι μούσκεμα από τα νερά που πετάγονται σε απίστευτα ύψη από την θάλασσα, ενώ έχει γεμίσει και με σκουπίδια που είχε μέσα ο Θερμαϊκός.

Οπως βλέπετε και στις εικόνες του Thes.gr, αυτή την ώρα δεν κυκλοφορεί κανείς από τον Λευκό Πύργο και έπειτα, λόγω της κατάστασης με τα νερά.

Μάλιστα, τα νερά έφτασαν ακόμη και μέσα σε καταστήματα του Ναυτικού Ομίλου, καθιστώντας αδύνατο να καθίσεις στον εξωτερικό χώρο, ενώ έχουν παρασυρθεί καρέκλες και τραπέζια.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 23χρονος που έπεσε στον Θερμαϊκό

Οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει τις προστατευτικές τζαμαρίες προκειμένου να εμποδίσουν όσο γίνεται τις ποσότητες του νερού από το να μπουν στο εσωτερικό των καταστημάτων, κάτι που όμως δεν έχει αποφευχθεί εντελώς.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Επεσαν δέντρα λόγω των ισχυρών ανέμων – Σε αρκετά σημεία η Πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Νωρίτερα, σημειώθηκαν προβλήματα μετά τις πτώσεις δέντρων λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην πόλη.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, κλιμάκια της Πυροσβεστικής, επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να κόψουν και απομακρύνουν πεσμένα και σπασμένα δέντρα.

Συγκεκριμένα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επιχειρήσει ως τώρα για τουλάχιστον 12 πτώσεις δέντρων στις περιοχές της Καλαμαριάς, του κέντρου της Θεσσαλονίκης, του Ωραιοκάστρου, της Νεάπολης, της Πυλαίας αλλά και σε περιοχές του δήμου Δέλτα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της Νεάπολης, όπου έχουν πέσει δέντρα έξω από το κλειστό γυμναστήριο και δίπλα στο κολυμβητήριο Νεάπολης, πιάνοντας μεγάλο κομμάτι του δρόμου.

Τα δέντρα που έσπασαν και έπεσαν λόγω των ανέμων, προκάλεσαν φθορές σε οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα στους δρόμους, με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι εξαγριωμένοι.