Θεσσαλονίκη: 52χρονη είχε 94 σκυλιά στο σπίτι της – Περιττώματα και νεκρά τρωκτικά στον χώρο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη σκυλιά

Ο έλεγχος έγινε μετά από καταγγελία

Στη σύλληψη μιας 52χρονης στη Θέρμη, η οποία είχε στο σπίτι της 94 σκυλιά, που ζούσαν υπό απαράδεκτες συνθήκες, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, ζούνε 94 σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Θεσσαλονίκη σκυλιά

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για την σύλληψη της 52χρονης είναι η εξής:

«Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης στο πλαίσιο διερευνώμενης καταγγελίας, 52χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις που αφορούν στον Υγειονομικό Κανονισμό και στη Νομοθεσία περί δεσποζόμενων ζώων.

Θεσσαλονίκη σκυλιά

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες (07-03-2024) σε περιοχή της Θέρμης, όπου βρίσκεται οικία της 52χρονης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κορδελιού – Εύοσμου, αρμόδιοι για τον έλεγχο εφαρμογής της νομοθεσίας περί ζώων, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης και με την συνδρομή υπάλληλων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Υγείας Ζώων Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Αθώοι 11, ένοχοι δύο για συμμετοχή σε οπαδικό επεισόδιο στη Θέρμη

Θεσσαλονίκη σκυλιά

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δράσης διαπιστώθηκε, ότι στην προαναφερόμενη οικία, διαβιούν ενενήντα τέσσερα (94) σκυλιά, χωρίς να εξασφαλίζεται για αυτά άνετο, υγιεινό και κατάλληλο κατάλυμα με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι κανόνες ευζωίας τους ενώ οι αναφερόμενοι χώροι είναι ακάθαρτοι και ρυπαροί, με πλήθος αδρανών υλικών, νεκρά τρωκτικά, λιμνάζοντα ύδατα και περιττώματα.

Θεσσαλονίκη σκυλιά

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης αναμένεται ταυτοποίηση των ζώων, προκειμένου να βεβαιωθούν σχετικές παραβάσεις – επιβολή διοικητικών προστίμων».

Θεσσαλονίκη σκυλιά