Θεσσαλονίκη: “Αδύνατον να συμμετάσχει στα απογευματινά χειρουργεία το Ιπποκράτειο”

ΟΕΓΝΕ Εντατική Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη διαμαρτυρία κορονοϊός

Για τραγελαφικά πράγματα κάνει ο λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννάκος χαρακτήρισε θλιβερή ημέρα για το ΕΣΥ την χθεσινή έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στην Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς από χθες τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε σούπερ μάρκετ πώλησης υπηρεσιών υγείας επί πληρωμή, με συγκεκριμένο τιμοκατάλογο. Δεν θέλουμε ένα τέτοιο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θέλουμε ένα ΕΣΥ που θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες με ισότιμη πρόσβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Αντί να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες που περιμένουν 4 και 5 χρόνια να χειρουργηθούν, τους είπαμε ότι πρέπει να πληρώσετε για να χειρουργηθείτε. Και μπορεί να είπε ο υπουργός μετά ότι χθες τα χειρουργεία ήταν δωρεάν, σήμερα όμως δεν θα είναι. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο το Ταμείο Ανάκαμψης», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιαννάκος ενώ αναφερόμενος στην έναρξη των απογευματινών χειρουργείων χθες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως «έγιναν τραγελαφικά πράγματα».

Οι διοικητές πέντε νοσοκομείων δήλωσαν αδυναμία ανταπόκρισης στα απογευματινά χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Πρόκειται για τα γενικά νοσοκομεία Άργους, Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Κοζάνης και Λακωνίας.

Αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε πολλά νοσοκομεία, όπως το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, σημείωσε ότι αυτές καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή τους στα απογευματινά χειρουργεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ