Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές έγραψαν σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης στο Γ’ Σώμα Στρατού

αντιεξουσιαστές Γ' Σώμα Στρατού Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσω ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου

Παρέμβαση με σπρέι και τρικάκια στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιατικού χώρου, με αφορμή τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οπως ανέφεραν τα ίδια τα μέλη με ανακοίνωσή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, έγραψαν το σύνθημα “Λευτεριά στο λαό της Παλαιστίνης” και πέταξαν τρικάκακια, κινούμενοι συμβολικά.

αντιεξουσιαστές Γ' Σώμα Στρατού Θεσσαλονίκη

Η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών

«Από τις 07/10/23 και με αφορμή την επίθεση της Χαμάς και των υπόλοιπων ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας στο έδαφος του Ισραήλ διαδραματίζεται η μεγαλύτερη σφαγή ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Μια σφαγή που δεν έγινε εν μια νυκτί αλλά που δεκαετίες τώρα το κράτος του Ισραήλ με τη βοήθεια των Ισραηλινών εποίκων συνεχίζει ως τη μεγαλύτερη κατοχική και πολεμική συνθήκη εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης. Εκτοπισμοί, δολοφονίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια, εξαθλίωση, περιορισμοί ακόμα και σε βασικές ανάγκες τροφίμων, νερού και ρεύματος βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των Παλαιστινίων της λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής όχθης.

Μια σφαγή που έχει την σφραγίδα των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και των συμμάχων τους που θέλουν να ενισχύσουν τη θέση τους στη Μέση Ανατολή με βασικό πυλώνα το κράτος του Ισραήλ. Παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού, χρηματοδότηση, συστήματα ελέγχου, η κρατική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ επιβεβαιώνουν τη σύμπραξη του δυτικού μπλοκ για την εξαφάνιση του παλαιστινιακού λαού.

Διαβάστε επίσης  ΠΟΥ: "Η κατάσταση στη Γάζα είναι απάνθρωπη"

Σ’αυτόν τον πόλεμο, σ’αυτόν τον αφανισμό των παιδικών χαμόγελων, του τραυματισμένου και δολοφονημένου άμαχου πληθυσμού την υπογραφή την έχει βάλει καιρό τώρα και το ελληνικό κράτος.

Οι φρεγάτες στη μεσόγειο, η φιλοξενεία βάσεων των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ, η συμφωνία (οικονομική και πολεμική) με Κύπρο-Αίγυπτο-Ισραήλ καθιστούν την ελληνική άρχουσα τάξη συνένοχη σ’αυτόν τον πόλεμο.

Σε αυτή τη συνθήκη στεκόμαστε ξεκάθαρα στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης. Βρισκόμαστε δίπλα σε έναν λαό που μάχεται ενάντια στις κατοχικές δυνάμεις και που με περίσσιο θάρρος και επιμονή δεν υποτάσσεται δεκαετίες τώρα και παλεύει για ζωή και ελευθερία.

Για όλους τους λόγους του κόσμου κινηθήκαμε συμβολικά πετώντας τρικάκια και αναγράφοντας συνθήματα στην πάνω είσοδο του Γ’Σώματος Στρατού (πολεμικού μουσείου) στέλνωντας ένα ελάχιστο σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

αναρχικοί/ες ενάντια στην πολεμική μηχανή του σύχρονου κόσμου».