Θεσσαλονίκη: Αποζημιώνεται θύμα μετά το σκάνδαλο με τις τραπεζικές θυρίδες

Την πρώτη αποζημίωση μετά το σκάνδαλο των τραπεζικών θυρίδων θα αναγκαστούν να υποβάλουν οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι και η Τράπεζα, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αποφάσισε η Τράπεζα και οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι να επιστρέψουν στον πελάτη όσα χρήματα και τιμαλφή είχε στη θυρίδα και να τον αποζημιώσουν για ηθική βλάβη.

«Είδαμε την πόρτα ανοιχτή, πλησιάζοντας μετά τη θυρίδα και ανοίγοντας τελείως την πόρτα ήταν άδεια. Είχαν πάρει τα χρήματα που ήταν το εφάπαξ», αυτή ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισε ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός, ενοικιαστής τραπεζικής θυρίδας, κ.Σταύρος Αβραμίδης, όταν πήγε να δει την τραπεζική του θυρίδα σε κεντρικό κατάστημα της Θεσσαλονίκης, το 2012. Οι κόποι μιας ζωής είχαν χαθεί. Από τότε αγωνίζεται να πάρει πίσω τα κλεμμένα.

«Δεν λάμβαναν υπόψη τα στοιχεία που παρουσιάσαμε, θα έπρεπε να φέρουν το υλικό από τις κάμερες… τώρα τα έχουμε διαγράψει. Αισθάνομαι εν μέρει δικαιωμένος για την απόφαση, μακάρι να γίνει οδηγός και για τους υπόλοιπους», όπως αναφέρει.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με έγκαυμα στο πόδι

Το σκάνδαλο με τις θυρίδες ερευνάται από τότε. Τα ποινικά δικαστήρια επέρριψαν όλες τις ευθύνες σε έναν υπάλληλο που όμως από το 2018 αυτοκτόνησε, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την κλοπή των θυρίδων.

11 χρόνια μετά η δικαίωση

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να του επιστραφούν όλα τα κλεμμένα, αλλά και να αποζημιωθεί για ηθική βλάβη. Παράλληλα το δικαστήριο επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην Τράπεζα όσο και στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους.

«Όλες οι παραλείψεις των καθηκόντων των αρμοδίων υπαλλήλων της Τράπεζας ως προς τη διατήρηση της ασφαλούς λειτουργίας του θησαυροφυλακίου λάμβαναν χώρα εν γνώσει και με την ανοχή τους», αναφέρει η απόφαση του δικαστηρίου.

Στα αστικά δικαστήρια έχουν προσφύγει και τα άλλα θύματα των θυρίδων που διεκδικούν ποσά που φτάνουν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή:ertnews