Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έλεγχοι σε δεκάδες ανηλίκους στη Νεάπολη

Θεσσαλονίκη

Στόχος η πρόληψη και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας

Ελέγχους σε ανηλίκους σε διάφορα σημεία της Νεάπολης πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικού συγκροτήματος, της πλατείας και του Δημαρχείου Νεάπολης, ελέγχθηκαν συνολικά και με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, 49 ανήλικα άτομα.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τους ελέγχους στη Νεάπολη είναι η εξής:

«Από το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (16-12-2023), σε περιοχές της Νεάπολης, ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης  Πασίγνωστος δικηγόρος κατηγορείται ότι χτύπησε την σύντροφό του και την εξύβρισε

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε περιμετρικά αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολικού συγκροτήματος, της πλατείας και του Δημαρχείου Νεάπολης, ελέγχθηκαν συνολικά και με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, (49) ανήλικα άτομα.

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας».