Θεσσαλονίκη: Αθώος ο πατέρας που παρέσυρε κατά λάθος τον 4χρονο γιο του

Θεσσαλονίκη

Στο πλάι του η σύζυγός του

Αθώο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον πατέρα που τον Ιούλιο του 2020 παρέσυρε από λάθος τον 4χρονο γιο του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του παιδιού.

Ο 30χρονος κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, όμως το δικαστήριο τον αθώωσε με το σκεπτικό της ιδιαίτερης σχέσης που είχε ο κατηγορούμενος με το νήπιο και της ψυχικής οδύνης που έχει υποστεί.

Το άτυχο παιδάκι, μέλος μιας πολυμελούς οικογένειας Ρομά, επέβαινε στην καρότσα του φορτηγού του πατέρα του μαζί με άλλα δύο αδελφάκια του. Την ώρα που βρίσκονταν σε περιοχή της Περαίας, το τετράχρονο αγόρι ζήτησε από τον πατέρα του να κατέβει για να κάνει τη φυσική του ανάγκη.

Όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, μαζί του κατέβηκε ακόμα ένα αδελφάκι του και νομίζοντας πως ανέβηκαν και τα δύο στην καρότσα, έβαλε μπροστά με αποτέλεσμα να συμβεί η τραγωδία. Το παιδί διεκομίσθη βαριά τραυματισμένο στο Κέντρο Υγείας Θέρμης και από εκεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Διαβάστε επίσης  Τραγωδία: 60χρονος πνίγηκε σε εστιατόριο την ώρα που έτρωγε

«Είχα μαζί μου τα τρία μωρά. Κατέβηκαν και ανέβηκαν ξανά στην καρότσα μετά. Νόμιζα ότι ανέβηκε και αυτός και έτσι έβαλα μπρος. Το κατάλαβα αμέσως και κατέβηκα», είπε στην απολογία του.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι έχει αποκτήσει έξι παιδιά, ενώ η σύζυγος του 30χρονου κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας στηρίζοντας τον άνδρα της.

«Είχε την εντύπωση πως είχε ανέβει το παιδί στην καρότσα. Με τον άνδρα μου είμαστε αγαπημένοι. Είναι χάλια, δεν κοιμάται τα βράδια. Δεν θέλω να τιμωρηθεί», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Πηγή: voria.gr