Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 34χρονο που μετέφερε μετανάστες στο πορτμπαγάζ

Θεσσαλονίκη Εφετείο παίκτης ριάλιτι

Δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα

Στη σύλληψη 34χρονου, ο οποίος μετέφερε παράνομα μετανάστες με το αυτοκίνητό του, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά τριών αλλοδαπών (δύο από αυτούς εντοπίστηκαν στο πορτμπαγκάζ), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τον διακινητή μεταναστών είναι η εξής:

«Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, βραδινές ώρες χθες (01-10-2023), συνέλαβαν 34χρονο ημεδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Απείλησαν και εκβίασαν 44χρονο γιατί τους χρωστούσε 150000 ευρώ

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διενέργειας συστηματικών αστυνομικών ελέγχων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον προαναφερόμενο άντρα και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε παράνομη μεταφορά τριών (3) αλλοδαπών (2 από αυτούς εντοπίστηκαν στο χώρο των αποσκευών), οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».