Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία επαγγελματιών έξω από το ΥΜΑΘ (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από επαγγελματίες πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στην Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι επαγγελματίες από την Θεσσαλονίκη διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Μάλιστα, εκπρόσωποι πέντε σωματείων των επαγγελματιών κατέθεσαν ψήφισμα στο Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες

“Είμαστε κάθετοι στην οριζόντια φορολόγηση”

Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Ελεύθερων Επαγγελματιών νομού Θεσσαλονίκης Γιώργος Μουτσογιάννης τόνισε: «Ήδη προερχόμαστε από μία δεκαετή οικονομική κρίση από μία υγειονομική κρίση και από μια ενεργειακή κρίση από τις οποίες Βλέπετε πόσες χιλιάδες λουκέτα έχουνε μπει σε ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε κάθετοι στην οριζόντια φορολόγηση και ζητούμε από την πολιτεία να πάρει πίσω αυτό το μέτρο» τονίζει και υπογραμμίζει πως «αυτό θα σημάνει την ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως και των ελεύθερων επαγγελματιών».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Νταφόπουλος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης και της επιτροπής αγώνα αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων Θεσσαλονίκης σχολίασε: “Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί έκτρωμα, καθώς με το πρόσχημα του περιορισμού της φοροδιαφυγής αυτό που στην ουσία πετυχαίνει είναι να φέρει νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα στρώματα του κλάδου εξωθώντας τους στον εξωβελισμο από το επάγγελμα”.

Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες

Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες Θεσσαλονίκη ΥΜΑΘ επαγγελματίες

Πηγή φωτογραφιών: Εurokinissi

Διαβάστε επίσης  Μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη