Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε διαμέρισμα αφαιρώντας 300.000 ευρώ και μεγάλης αξίας κοσμήματα

αστυνομία ληστεία

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προχώρησε η αστυνομία μετά από έρευνα, ο οποίος εισέβαλε σε διαμέρισμα στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό και σημαντικής αξίας κοσμήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες χθες (29-04-2023), σε περιοχή του Νομού Αττικής, οπότε και συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος της Ε.Π.Θ..

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

“Η επισταμένη και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, η ανάλυση του τρόπου δράσης και η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση κλοπής μεγάλου χρηματικού ποσού και κοσμημάτων σημαντικής αξίας από διαμέρισμα στην Καλαμαριά, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη.

Πρόκειται για 35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας με αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πρωινές ώρες χθες (29-04-2023), σε περιοχή του Νομού Αττικής, οπότε και συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος της Ε.Π.Θ..

Διαβάστε επίσης  Ανοιξε πυρ σε καφενείο επειδή δεν του έβαζαν τραγούδια - Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Προηγήθηκε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, σύμφωνα με την οποία, τον Νοέμβριο του 2022, παραβιάστηκε παράθυρο διαμερίσματος 33χρονης ημεδαπής, ερευνήθηκε ο χώρος και από το εσωτερικό αφαιρέθηκαν (300.000) ευρώ, κοσμήματα χρηματικής αξίας περίπου (100.000) ευρώ και τρείς (3) ηλεκτρονικές συσκευές (tablet).

Παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, έγινε έρευνα στο διαμέρισμα που διέμενε ο 35χρονος άντρας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Πλήθος κλειδιών θυρών διαφορετικών εταιρειών
• Μηχάνημα κοπής-διαμόρφωσης κλειδιών
• Αντικείμενα που διευκολύνουν τη διάρρηξη οικιών με αντικλείδι και
• Κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης.

Επιπρόσθετα, βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών, για την οποία σχηματίστηκε αυτοτελής δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα”.