Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα στον Γιώργο Αβαρλή (ΒΙΝΤΕΟ)

δικαστήρια Θεσσαλονίκη

Θα απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή

O πρώην αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής παραπέμπεται να απολογηθεί σε ειδικό ανακριτή μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο ίδιος όσο και ο άλλος λογιστής και η εφοριακός κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση και δωροληψία.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς φέρεται να πήρε φακελάκι για να τακτοποιήσει – με έναν ακόμα λογιστή και μια εφοριακό – υπόθεση φαρμακοποιού πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό.

Οι τρεις συλληφθέντες μεταξύ αυτών κι ο Αβαρλης βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι και την απολογία τους.

“Οι εντολείς είναι σαφείς ως προς αυτό που ισχυρίζονται, ότι πρόκειται απλά για υπόθεση αμοιβής του λογιστικού γραφείου. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση ούτε χρηματισμού, ούτε οποιασδήποτε άλλης παράνομης ενέργειας. Πιστεύω ότι με το αναλυτικό υπόμνημα που θα κατατεθεί θα αποδειχτεί η αλήθεια του ισχυρισμού τους”, τόνισε σε δηλώσεις της η Έρση Φωτοπούλου μια εκ των συνηγόρων του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Αβαρλή.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Ελαφρυντικό στον 36χρονο που σκότωσε ιερόδουλη το 2014 - "Εσπασε" τα ισόβια

Εγινε δεκτή η παραίτηση του

Ο Γιώργος Αβαρλής, Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, συνελήφθη χθες για ιδιωτική του υπόθεση. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Γιώργος Αβαρλής έθεσε την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη με την ιδιότητα του ιδιώτη λογιστή, καθώς κατηγορείται ότι έδωσε φακελάκι για να τακτοποιήσει – με έναν ακόμα λογιστή και μια εφοριακό – υπόθεση πελάτη του, ο οποίος κατήγγειλε και το περιστατικό.