Θεσσαλονίκη: Δοκιμαστικό δρομολόγιο για ηλεκτρικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ στους δρόμους της πόλης

ΟΑΣΘ ηλεκτρικό λεωφορείο

Θα δοκιμαστούν ακόμη πέντε το επόμενο διάστημα

Το πρώτο του δοκιμαστικό δρομολόγιο έκανε λίγο μετά τις 5 το πρωί, το ένα από τα συνολικά έξι ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που θα πραγματοποιούν το επόμενο διάστημα δοκιμαστικά δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη.

Το ηλεκτρικό λεωφορείο φορτίστηκε από τον έναν από τους δύο φορτιστές που τοποθετήθηκαν προσωρινά στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης, όπως ενημερώνει με βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο ΟΑΣΘ.

Οι δυο φορτιστές μόλις ολοκληρωθούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια θα μεταφερθούν στο σταθμό φόρτισης που κατασκευάζεται σε παρακείμενο οικόπεδο ενώ στο σημείο θα εγκατασταθούν ακόμη 53 φορτιστές. Και τα έξι οχήματα είναι φορτωμένα με σακιά άμμου, βάρους περίπου 2,5 τόνων, βάρος που αναλογεί σε ένα μισογεμάτο από επιβάτες λεωφορείο. Θα κάνουν πολλές διαδρομές καθημερινά και για πολλές ώρες.

Πέντε χιλιάδες χιλιόμετρα πρέπει να διανύσουν τα ηλεκτρικά, αθόρυβα και οικολογικά λεωφορεία στη δοκιμαστική τους λειτουργία μέχρι να διαπιστωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και να τα παραλάβει ο ΟΑΣΘ. Εκατόν δέκα ηλεκτρικά λεωφορεία θα παραληφθούν από το ελληνικό δημόσιο προκειμένου να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Τη Δευτέρα στους δρόμους της πόλης τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ