Θεσσαλονίκη: Εγκληματική οργάνωση εκβίαζε κόσμο για να απέχει από διαγωνισμούς Δήμων (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη εκβιασμοί

Εβαζαν φωτιές σε αυτοκίνητα και τους απειλούσαν με όπλα

Στα χέρια των αρχών βρίσκονται τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης που σκορπούσε τον τρόμο σε πολίτες στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και δυο συνεργοί τους.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν στην απειλή, την άσκηση σωματικής βίας, σε φθορές ξένης ιδιοκτησίας, ληστεία με απειλή πυροβόλου όπλου και σε εμπρησμό εξαναγκάζοντας τα θύματά τους, κατά περίπτωση, να απέχουν από μειοδοτικούς διαγωνισμούς Δήμων της ελληνικής επικράτεια, αλλά και να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τρίτων ατόμων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό είναι η εξής:

«Στην αποδόμηση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της που αφορά σε διάπραξη εκβιάσεων, ένοπλης ληστείας, εμπρησμού και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Θεσσαλονίκη εκβιασμοί

Με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και Πρόληψης – Καταστολής Εγκληματικότητας, πρωινές ώρες χθες (23-02-2024), οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρείς εκ των δραστών. Ταυτόχρονα ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη συνεργών τους.

Πρόκειται για ημεδαπούς άντρες 40, 30, 26, 33 και 29 ετών, με τον τελευταίο εξ’ αυτών να βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2023, ενώθηκαν για την τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Διαβάστε επίσης  Ηλιούπολη: Ο γιος σκότωσε τη μητέρα του και μετά αυτοκτόνησε

Ειδικότερα, οι ανωτέρω με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, προέβησαν στην απειλή, την άσκηση σωματικής βίας, σε φθορές ξένης ιδιοκτησίας, ληστεία με απειλή πυροβόλου όπλου και σε εμπρησμό εξαναγκάζοντας τα θύματά τους, κατά περίπτωση, να απέχουν από μειοδοτικούς διαγωνισμούς Δήμων της ελληνικής επικράτεια, αλλά και να καταβάλλουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμό τρίτων ατόμων.

Θεσσαλονίκη εκβιασμοί

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 4 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους,

• Πιστόλι με γεμιστήρα με έξι φυσιγγίων,

• Ένα μαχαίρι και

• 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των προαναφερόμενων αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».