Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε και φέτος το βαρέλι του τροχονόμου μπροστά από τον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη βαρέλι τροχονόμος

Εικόνες βγαλμένες από μια άλλη εποχή της Θεσσαλονίκης

Εικόνες βγαλμένες από μια άλλη εποχή της Θεσσαλονίκης θύμισε το βαρέλι του τροχονόμου στο Λευκό Πύργο.

Ο τροχονόμος επέστρεψε με το βαρέλι του στο ύψος του Λευκού Πύργου, προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία στο σημείο.

Το ιστορικό κουβούκλιο ή βαρέλι του τροχονόμου, τέτοιες μέρες γέμιζε με τα δώρα που άφηναν οι πολίτες στους τροχονόμους, οι οποίοι έδιναν χρήσιμες πληροφορίες και ρύθμιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην φετινή εκδήλωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, οι φορείς της πόλης αντάλλαξαν ευχές με τους τροχονόμους της βάρδιας και άφησαν τα δώρα τους δίπλα στο βαρέλι.

Το “έθιμο” ξεκίνησε, όταν το 1936 ο βασιλιάς σταμάτησε στο κουβούκλιο της οδού Ρηγίλλης και αφού άφησε ένα δώρο, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον τροχονόμο που εργαζόταν.

Ο κόσμος ακολούθησε το παράδειγμά του και κάθε χρόνο οι προσφορές γύρω από το βαρέλι του τροχονόμου καθιερώθηκαν. Μεταξύ των πιο ασυνήθιστων δώρων που έχουν καταγραφεί ήταν θερμοσίφωνες και ηλεκτρικές κουζίνες.

Θεσσαλονίκη βαρέλι τροχονόμος

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι Βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτριος Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, η Διοικητής της 4551 ΠΜΥ Ευφροσύνη Κεφαλοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Θ. Γεώργιος Σκόδρας και ο Εντεταλμένος Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Δαγκλής.

Ακόμη παρέστησαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος Θωμάς Γέρμανος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχος Ασημάκης Χριστοδουλίδης, ο Α’ Βοηθός Γ.Α.Δ.Θ. Α/Δ’ Αθανάσιος Λαμπρόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης Α/Δ’ Απόστολος Χαβδούλας, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Α/Δ’ Ευστράτιος Καρακοντίνος, Ανώτεροι Αξιωματικοί της Γ.Α.Δ.Θ., αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Απόστρατοι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη βαρέλι τροχονόμος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.