Θεσσαλονίκη: Επιστρέφουν δυναμικά οι εκθέσεις «Detrop« & «Oenos»

86η ΔΕΘ γενικές φωτογραφίες

Θα αναδείξουν τον δυναμισμό της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών

Οι εκθέσεις Detrop & Oenos, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η ΔΕΘ-Helexpo στο διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου 2023, θα αναδείξουν τον δυναμισμό της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών.

Έτσι, δείνει το βήμα σε εγχώριους και ξένους παραγωγούς να προβάλλουν τα προϊόντα τους, αλλά και την ευκαιρία να αναπτύξουν τις εξαγωγικές τους δράσεις, μέσω ενός στοχευμένου προγράμματος εμπορικών επαφών.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, τις δύο εκθέσεις αναμένεται να επισκεφτούν κορυφαίοι εισαγωγείς και επαγγελματίες από διάφορες χώρες, ενώ πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, ημερίδων και διαγωνισμών, θα αναδείξει «τη δυναμική των ελληνικών και όχι μόνο προϊόντων».

Στο πλαίσιο των διοργανώσεων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το αφιέρωμα στην ελιά και το ελαιόλαδο «Golden Olive Expo», θα ανακοινωθούν τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας Food Experts’ Awards, ενώ θα διοργανωθούν και οι Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελιάς και Ελαιολάδου «Olive Oil Trophy και Table Olives Trophy».

Συγκεκριμένα, το Golden Olive Expo είναι ένα στοχευμένο αφιέρωμα στην ελιά και στις ποικιλίες του ελαιόλαδου, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Detrop, με σκοπό να εξελιχθεί σε ισχυρό εργαλείο εξωστρέφειας για τους ελαιοπαραγωγούς του τόπου. Στόχος του, σύμφωνα με την ΔΕΘ-Helexpo, είναι η ανάδειξη της ποιότητας και ποικιλομορφίας των υγιεινών ιδιοτήτων της ελιάς και του ελαιόλαδου, από την καλλιέργεια, παραγωγή και επεξεργασία μέχρι την τυποποίηση και την προώθησή του, τόσο στην εγχώρια, όσο και τη διεθνή αγορά.

Το αφιέρωμα, θα περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένη εκθεσιακή ενότητα για την προβολή των προϊόντων του κλάδου, αλλά και χώρο γευσιγνωσίας και δικτύωσης, όπου οι αγοραστές -Έλληνες και ξένοι, θα μπορούν να δοκιμάσουν στη διάρκεια Β2Β συναντήσεων τις ποικιλίες ελιάς και ελαιόλαδου, να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής και όλα τα προϊόντα που συμμετέχουν στο Olive Trophies. Επίσης, θα υπάρξει μια κεντρική σκηνή όπου θα πραγματοποιηθούν ημερίδες και παρουσιάσεις σχετικές με το αφιέρωμα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Detrop, σε ειδική τελετή στις 18/2/2023, θα ανακοινωθούν οι νικητές των διεθνών βραβείων καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών «Food Experts’ Awards 2023», που διοργανώνονται από το ελληνικό site των food experts, το «Cibum». Στη διάρκεια των εκθέσεων θα διεξαχθούν οι διεθνείς διαγωνισμοί Ποιότητας εξαιρετικών ελαιολάδων «Olive Oil Trophy» και Επιτραπέζιων Ελιών «Table Olives Trophy», όπου μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι εκθέτες της Detrop 2023, όσο και επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται το «Detrop Bites», όπου θα παρουσιαστούν τα προϊόντα των εκθετών μέσα από ιδανικούς συνδυασμούς των εδεσμάτων που θα δημιουργεί ζωντανά η ομάδα των chef-συνεργατών, αλλά και το «Pairing Bar», όπου οι οίνοι της Oenos θα συνδυαστούν με τρόφιμα εκθετών της διοργάνωσης σε μια ξεχωριστή γευσιγνωσία.