Θεσσαλονίκη: Γέμισε φυτοπλαγκτόν ο Θερμαϊκός – Εντονη η δυσοσμία

Θερμαϊκός Θεσσαλονίκη

Τι αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Γέμισε φυτοπλαγκτόν ο Θερμαϊκός Κόλπος στην Θεσσαλονίκη, κάτι που προκαλεί την έντονη δυσοσμία στην ευρύτερη περιοχή.

“Δυστυχώς η εμφάνιση μεγάλης έκτασης φυτοπλαγκτόν και η έντονη δυσοσμία που αυτό προκαλεί, αποτελούν ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο ταλαιπωρεί για χρόνια την πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι γνωστό, πως το φαινόμενο υποχωρεί σταδιακά όταν φυσάει ο Βαρδάρης και πέφτει η θερμοκρασία. Ωστόσο, η τεχνική απομάκρυνση της βιομάζας απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εξοπλισμό, την οποία το κεντρικό κράτος τα τελευταία χρόνια αναθέτει σε ιδιώτες”, αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook o δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Tέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Λοφίσκο

Και προσθέτει: “Παρότι η αντιμετώπιση του φαινομένου δεν αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ή άλλου φορέα ΟΤΑ θα συνεχίσουμε να πιέζουμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης του φαινομένου, κι επιτέλους να βρεθεί η πρέπουσα και αποτελεσματική λύση για την ολοκληρωμένη διαχείριση τόσο του Θερμαϊκού, όσο και του δάσους του Σέιχ Σου, που αποτελούν τους δύο πνεύμονες της πόλης.

Σε ότι αφορά την απομάκρυνση της επιπλέουσας βιομάζας, εάν παρά τις εκκλήσεις μας, οι υπηρεσίες του κεντρικού κράτους συνεχίσουν να κωφεύουν για μόνιμη επίλυση του ζητήματος, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κατά παρέκκλιση κάθε τυπικής αρμοδιότητας, και ευθύνης θα διεκδικήσει και θα εφαρμόσει λύση, εδώ και τώρα. Κι ας έρθουν μετά να μας πουν ότι παρανομήσαμε. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να περιμένει κι άλλο”.

Διαβάστε επίσης  Δήμος Θεσσαλονίκης: Εξελίξεις με την ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη - Στην κρίση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου τα επόμενα βήματα