Θεσσαλονίκη: Λήστευαν καταστήματα στον Εύοσμο με πιστόλι replica (ΦΩΤΟ)

Χαλκιδική

Συνελήφθησαν τρία άτομα από την αστυνομία

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Εύοσμου τρία άτομα που εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστείας στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (μια γυναίκα και δύο άντρες), ηλικίας 40, 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση ληστειών, ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση

“Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Εύοσμου συνελήφθησαν, έπειτα από μεθοδική και ενδελεχής έρευνα, καθώς και τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΡΑΣΗ, απογευματινές ώρες χθες 16-02-2024, τρία άτομα που εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστείας που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ευόσμου.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς (μια γυναίκα και δύο άντρες), ηλικίας 40, 39 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας με σκοπό την τέλεση ληστειών, ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Διαβάστε επίσης  Νέα Σμύρνη: Ενας τραυματίας μετά από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια αγώνα βόλεϊ

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 07-02-2024 έως 14-02-2024, προέβησαν στη διάπραξη δύο (2) περιπτώσεων ληστείας σε καταστήματα καφέ – ψιλικών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και δύο (2) απόπειρες ληστείας σε βάρος πεζών.

Σε όλες τις περιπτώσεις, χρησιμοποιούσαν πιστόλι «REPLICA», ενώ για τη διαφυγή τους στις δύο πρώτες περιπτώσεις χρησιμοποίησαν δίκυκλη μοτοσυκλέτα, τα οποία βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν μαζί με είδη ρουχισμού που φορούσαν κατά την τέλεση των πράξεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως”.

αστυνομία σύλληψη