Θεσσαλονίκη: Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Νεάπολης στέλνουν μήνυμα κατά του μπούλινγκ μέσα από εξαιρετικό βίντεο

μπούλινγκ βίντεο

Εργάστηκαν μαζί με εκπαιδευτικούς με εκπληκτικό αποτέλεσμα

Το μπούλινγκ, η μεγάλη μάστιγα που απειλεί τη νέα γενιά στα σχολεία, έχει ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Στην προσπάθεια καταπολέμησης αυτού του φαινομένου, η φωνή των παιδιών βγαίνει ακόμη πιο ισχυρή μέσα από την τέχνη.

Στην Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο 2ο ΓΕΛ Νεάπολης, μαθητές και από τις τρεις τάξεις, μαζί με εκπαιδευτικούς, δημιούργησαν ένα βίντεο κατά του σχολικού μπούλινγκ. Μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από τα περιστατικά που βιώνουν καθημερινά πολλά παιδιά στα σχολεία της χώρας.

Με τη δύναμη της εικόνας, το βίντεο παρουσιάζει τις μορφές που έχει ο εκφοβισμός στο σχολικό περιβάλλον και αφορά τη διαφορετικότητα, την αναπηρία, το cyber bullying κ.α.

Ο τίτλος του είναι “Σκιές και Πρόσωπα” με τους μαθητές να εμφανίζονται τόσο ως σκιές μέσα από τα περιστατικά βίας όσο και με το πρόσωπό τους.

Η Θεοδώρα Κοντού, μία από τις εκπαιδευτικούς που συντόνισαν το συγκεκριμένο εγχείρημα, μιλώντας στο Thes.gr αναφέρθηκε στους στόχους και στην ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο βίντεο. “Το βασικό κόνσεπτ ήταν να μην διαφοροποιήσουμε το θύμα από τον θύτη, γιατί κι αυτός είναι θύμα. Οι σκιές για κάποιους βγάζουν ένα φόβο και γι’ αυτό τις χρησιμοποιήσαμε”, λέει αρχικά και συνεχίζει: “Πέρυσι παρουσιάσαμε μια δράση με ζωγραφιές και βάλαμε ως στόχο να κάνουμε ένα βίντεο. Τα καταφέραμε! Και είμαι χαρούμενη, γιατί συμμετείχαν μαθητές τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, που δούλεψαν συνειδητά, με έναν κοινό στόχο να περάσουν ένα μήνυμα”.

Διαβάστε επίσης  Γιαννιτσά: Δασκάλα νηπιαγωγείου κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βίντεο παρουσιάστηκε αρχικά σε μαθητικό συνέδριο που έγινε στους χώρους του σχολείου στις αρχές Μαΐου, και στις σκέψεις των υπευθύνων είναι να λάβει μέρος σε μαθητικούς διαγωνισμούς την επόμενη σχολική χρονιά.

“Μέσα από αυτό το μικρής διάρκειας βίντεο, ευελπιστούμε να ρίξουμε φως σε κάποιες από τις σκιές που προκαλούν πόνο. Για να πάψουν να είναι σκιές, για να βρούνε πρόσωπο και φωνή λυτρωτική”, συμπληρώνει η κ. Κοντού.

Δείτε το βίντεο με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές…