Θεσσαλονίκη: Νέα κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη

Ποια είναι τα αιτήματα τους

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη.

Παρών ήταν και ο βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης

Μέτα τη συγκέντρωση οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο πλακόστρωτο στη Νέα Παραλία.

Το κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση

Η ομοσπονδία ενώσεων γονέων και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας, σε σχετικό κάλεσμα αναφέρει: «Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ δεν είναι απλά εκτός πραγματικότητας. Κάνουν πολιτική επιλογή να συνεχίσουν στον δρόμο της υλοποίησης μιας πολιτικής που έχει απορριφθεί συντριπτικά από τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ακόμη και σε αυτή τη συγκυρία, μετά από όσα έχουν τραβήξει γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, το Υπουργείο, συνεχίζει να δίνει καταστροφικά χτυπήματα στην εκπαίδευση, αδιαφορώντας για τη μορφωτική, ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μαθητές, αδιαφορώντας για το ότι, εδώ και δυο χρόνια σχεδόν, οι γονείς είναι στα όριά τους!

Όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν πρωτοτυπείτε καθόλου, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές σας έχουμε πάρει χαμπάρι, δεν θα σας περάσει!!

Μας φέρνετε την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, την παραπέρα μορφωτική υποβάθμιση και τον ασφυκτικό έλεγχο κατακαλόκαιρο με κλειστά σχολεία.

Διαβάστε επίσης
Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών στην Πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

Η αυτονομημένη – αποκεντρωμένη σχολική μονάδα του νέου πολυνομοσχεδίου θα έχει διευθυντές–manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς.

Ως γονείς γνωρίζουμε καλά ότι πίσω από την «αποκέντρωση» και την «αυτονομία» κρύβεται η υποχρηματοδότηση που ουσιαστικά θα παραχωρεί τις υποδομές του κάθε σχολείου στους επιχειρηματίες για να «εξοικονομεί» πόρους, απαλλάσσοντας το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης

Οι εξαγγελίες για το «πολλαπλό βιβλίο», ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τη διαφοροποίηση του περιεχομένου της Εκπαίδευσης, αντί για σύγχρονα, ενιαία και παιδαγωγικά τεκμηριωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σας δηλώνουμε και εδώ και παντού ότι δεν θα σας αφήσουμε να κατηγοριοποιήσετε τα σχολεία μας σε καλά και κακά!!! Δεν θα γίνουμε εμείς οι γονείς αλλά ούτε και οι εκπαιδευτικοί χορηγοί για να απαλλαγείτε εσείς από τις ευθύνες σας .

Απαιτούμε τώρα θαρραλέα αύξηση χρηματοδότησης που τον 21ο αιώνα είναι απαραίτητη, που ξέρετε και τα δίνετε δεξιά και αριστερά να τα δώσετε για τα παιδιά μας, για εκσυγχρονισμό υποδομών, για δωρεάν μεταφορές για όλα τα παιδιά για κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *