Θεσσαλονίκη: Ο τροχονόμος επέστρεψε και φέτος με το βαρέλι του στον Λευκό Πύργο (ΦΩΤΟ)

βαρέλι τροχονόμου στον Λευκό Πύργο

Το “έθιμο” συνεχίζεται μέχρι και σήμερα

Επέστρεψε και φέτος, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το βαρέλι του τροχονόμου στον Λευκό Πύργο, προκειμένου να ρυθμίσει την κυκλοφορία στο σημείο.

Κάθε χρόνο τέτοια ημέρα το γνωστό βαρέλι του τροχονόμου γέμιζε με δώρα που έχουν αφήσει οι πολίτες στους τροχονόμους, οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρόντες, μεταξύ άλλων,  ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι βουλευτές της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας και Δημήτρης Κούβελας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θεσσαλονίκης, Κώστας Ιακώβου και ο εντεταλμένος σύμβουλος δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

βαρέλι τροχονόμου στον Λευκό Πύργο

Μάλιστα, έψαλλαν τα κάλαντα μαζί με την μπάντα της ΕΛΑΣ που ήταν εκεί.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο άνδρας που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Το “έθιμο” ξεκίνησε, όταν το 1936 ο βασιλιάς σταμάτησε στο κουβούκλιο της οδού Ρηγίλλης και αφού άφησε ένα δώρο, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον τροχονόμο που εργαζόταν.

Πρόκειται για καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης προς τιμήν του ρυθμιστή τροχονόμου.

βαρέλι τροχονόμου στον Λευκό Πύργο

Με αυτήν τη συμβολική εκδήλωση, η διεύθυνση Τροχαίας επιβραβεύει τους ρυθμιστές τροχονόμους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι μέσα σε δύσκολες και αντίξοες καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, συμβάλουν αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλισθούν ικανοποιητικές συνθήκες κυκλοφορίας.

βαρέλι τροχονόμου στον Λευκό Πύργο

Μία εικόνα που σίγουρα μας θυμίζει άλλες εποχές.