Θεσσαλονίκη: Πατέρας και γιος “ξάφρισαν” εξοπλισμό για κλιματιστικά αξίας 35000 ευρώ

Εξι περιπτώσεις κλοπών εξιχνίασαν το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Μια από αυτές είναι η σύλληψη πατέρα και γιου, οι οποίοι ξάφρισαν εξοπλισμό κλιματιστικών από εταιρίες, αξίας 35.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για τις κλοπές στην πόλη είναι η εξής:

«Η ενδελεχής και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από διαμερίσματα και χώρους εταιρειών και οργανισμών, που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες συνολικά τρείς ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Διαβάστε επίσης  «Μου έκλεινε τον δρόμο και μετά με έβρισε», λέει η 43χρονη που ξυλοκοπήθηκε στη μέση του δρόμου

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023, 47χρονος άντρας με τον 16χρονο γιο του, αφαίρεσαν εργαλεία και σίδερα από εργοτάξια, καθώς και εξοπλισμό κλιματιστικών μηχανημάτων από ταράτσες κτιρίων όπου εδρεύουν εταιρείες και οργανισμοί, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνάει τις (35.000) ευρώ.

Επιπρόσθετα, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, 24χρονη γυναίκα, από κοινού με συνεργούς της, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, εισήλθαν παράνομα σε τρία διαμερίσματα, παραβιάζοντας τις ανασφάλιστες κεντρικές εισόδους, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και ενδύματα. Η λεία τους ξεπερνάει τα (36.000) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».