Θεσσαλονίκη: Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά – Τι λέει η μητέρα της 

Παπανικολάου κορονοϊός

Η γυναίκα περιέγραψε το χρονικό του συμβάντος

Η μητέρα της ερπετολόγου που δαγκώθηκε από οχιά και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μίλησε για την κατάσταση της κόρης της.

Η εθελόντρια ερπετολόγος κλήθηκε χθες (26.5.2023) να πιάσει ένα φίδι (ήταν οχιά) που εντοπίστηκε σε σχολείο στην οδό Γιαννιτσών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η 39χρονη, η οποία είναι εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», πήγε εκεί έβαλε γάντι, έπιασε το φίδι, αλλά εκείνο την δάγκωσε. Η γυναίκα κατέρρευσε λίγο μετά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς διαπιστώθηκε ότι υπέστη αλλεργικό σοκ.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Δίνει μάχη για τη ζωή της η ερπετολόγος που τη δάγκωσε οχιά

Η μητέρα της εθελόντριας ερπετολόγου που παλεύει για την ζωή της μετά το δάγκωμα της οχιάς στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για την κατάσταση της υγείας της κόρης της και είπε ότι «ευτυχώς είναι σταθερή».

«Σύμφωνα με όσα μας έχουν αναφέρει οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ευτυχώς είναι σταθερή η κατάσταση. Όλοι οι γιατροί είναι από πάνω της και την προσέχουν. Της έχει δοθεί και η κατάλληλη αγωγή. Πιστεύουμε να πάνε όλα καλά», τόνισε η μητέρα της 39χρονης.

Διαβάστε επίσης  Viral βίντεο: Ανδρας δίνει νερό σε διψασμένο φίδι

«Όλο αυτό προέκυψε από αλλεργικό σοκ»

Η μητέρα της εθελόντριας ερπετολόγου περιέγραψε το χρονικό του συμβάντος και πως η οχιά δάγκωσε το παιδί της στο σχολείο της Θεσσαλονίκης.

«Η κόρη μου είναι εθελόντρια ερπετολόγος, είχε πάρει εκπαίδευση σε αυτό, να μαζεύει ερπετά και την ειδοποίησαν χθες από την ομάδα, στην οποία συμμετέχει ότι υπάρχει ένα φίδι, μια οχιά, σε ένα σχολείο. Η κόρη μου έχει και ένα παιδάκι 5 ετών και καταλαβαίνετε πως είναι πολύ ευαισθητοποιημένη και ξεκίνησε τρέχοντας να βοηθήσει.

Έφτασε στο σχολείο, έπιασε το φίδι, το έβαλε μέσα στο κλουβί του και την ώρα που, προφανώς, πήγε να το κλείσει μέσα την δάγκωσε. Όλο αυτό προέκυψε από αλλεργικό σοκ τελικά», τόνισε.

«Έχει μεγάλη εμπειρία με όλα αυτά. Έχει μία γενικότερη άνεση με τα ερπετά, το έχει κάνει και άλλες φορές με επιτυχία αλλά αυτή ήταν ιδιαίτερη περίπτωση γιατί το φίδι βρέθηκε σε σχολείο και ήθελε να βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Έφυγε άρον άρον μόλις την κάλεσαν. Σε ο,τιδήποτε έχει σχέση με εθελοντισμό βοηθάει. Είναι το πάθος της αυτό», κατέληξε η γυναίκα.

Πηγή: newsit.gr