Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών στο κέντρο της πόλης (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη

Ποια είναι τα αιτήματα τους

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Οικτωβρίου φοιτητές.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη με τους φοιτητές να ζητούν να σταματήσει η κοροϊδία, μέτρα για ανοιχτά πανεπιστήμια και ασφαλή αμφιθέατρα.

Το κάλεσμα για την κινητοποίηση

“Με πολλές αποφάσεις ετών γίνεται υπόθεση των φοιτητών το συλλαλητήριο στις 21/10 στην Αγίας Σοφίας .
Οι φοιτητές σημειώνουν :
Το ποτήρι ξεχείλισε! Τέρμα πια στην κοροϊδία.

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια χρόνια !! Με το που ανοίξαν τα πανεπιστήμια γίναμε θεατές σε εικόνες απίστευτου συνωστισμού , έξω από τις σχολές μας , στη φιλοσοφική , στη ΣΘΕ , στα αμφιθέατρα της ψυχολογίας , του μαθηματικού , των μηχανολόγων .

Η ανακοίνωση της κοσμητείας της ΣΘΕ πως αναστέλλονται οι δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες την Πέμπτη 14/10 επιβεβαιώνει αυτό που εξ αρχής οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν επισημάνει : η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των σχολών έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της υγείας των φοιτητών.
Φτάνει πια η μόρφωση των φοιτητών, η διασφάλιση της δια ζώσης διαδικασίας να τίθεται αντιπαραθετικά με το δικαίωμα τους στην υγεία.
1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων!
Δεν αύξησε ούτε 1€ την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, δεν προσέλαβε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα, δεν διαμόρφωσε κατάλληλα τις υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν οι φοιτητές.
Ως εδώ! Οι φοιτητές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν θα δεχτούμε να συνεχιστεί αυτό.το φιάσκο εις βάρος της υγείας και της μόρφωσης μας. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας !”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *