Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσαν στα κεραμίδια για να πιουν τον καφέ τους… από ψηλά (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη: Σκαρφάλωσαν στα κεραμίδια για να πιουν τον καφέ τους... από ψηλά

Απολαμβάνοντας τη θέα

Σε ένα μέρος που δεν είναι συνηθισμένο επέλεξαν να πιουν τον καφέ τους δύο κορίτσια, τα οποία σκαρφάλωσαν στα κεραμίδια ενός λουτρού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, τα νεαρά κορίτσια εθεάθησαν να πίνουν τον καφέ τους στα κεραμίδια του Γιαχουντί Χαμάμ στην Θεσσαλονίκη, απολαμβάνοντας τη θέα από ψηλά.

Πρόκειται για ένα λουτρό της Οθωμανικής περιόδου στη συμβολή των οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Φραγγίνη.

Παρά την ύπαρξη πολλών καφέ στην πολυσύχναστη περιοχή, τα κορίτσια επέλεξαν να σκαρφαλώσουν στα κεραμίδια του λουτρού και να απολαύσουν τον καφέ τους από ψηλά με μοναδική θέα.

 

@shopateliaGirls Coffee Break 👌🏼 🌸 🫣♬ Trendsetter – Connor Price & Haviah Mighty

Γιαχουντί Χαμάμ

Το Γιαχουντί Χαμάμ είναι κτήριο της Οθωμανικής περιόδου στη γωνία των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Φραγγίνη στη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Λουλουδάδικα.

Πιθανολογείται ότι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από τον Χαλίλ Αγά. Το όνομά του (Yahudi=Εβραϊκό) το πήρε από το ότι βρισκόταν σε περιοχή με καταστήματα Εβραίων.

Επίσης ονομαζόταν «Παζάρ Χαμαμί» (Pazar Hamami) ή (Market Hamam) εξαιτίας της θέσης του του ότι βρισκόταν στο κέντρο της αγοράς, Λουτρό του Χαλίλ Αγά, Λουτρό της Μεγάλης Αγοράς, Λουτρό της Αγοράς ή Λουτρό των Γυναικών.

Το λουτρό το χρησιμοποιούσαν άντρες και γυναίκες, σε διαφορετικούς χώρους με τον αντρικό χώρο μεγαλύτερο και σε υψηλότερο σημείο. Έχει εμβαδόν περί τα 750 τμ, είναι χτισμένο αποκλειστικά με πυρότουβλα,πέτρες και πλίνθους και μιμείται τη βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Στην πυρκαγιά του 1917 το κτίριο υπέστη ζημιές. Λειτουργούσε πλήρως μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Σήμερα στης εγκαταστάσεις του στεγάζει διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά και μια ανθοκομική αγορά με το όνομα ’’Λουλουδάδικα’’.

Πηγή ιστορικών πληροφοριών: wikipedia